keskiviikko 28. syyskuuta 2011

Akin erinomainen esteluento

Maanantaina osallistuin Hennan kanssa Riihimäen ratsastajien järjestämään Aki Ylänteen pitämään esteluentoon. Olipa hyvä luento! Itse sain paljon ajattelemisen aihetta ja vinkkejä. Kaikkein parasta oli kuitenkin, että sain selvyydeen muutamasta tuntemattomasta termistä. RTV:n kokoustila oli oli täynnä hevosharrastajia kuulemassa erinomaista tietopakettia. Tästä kiitos RiRa:lle. Tulemme Hennan kanssa toistekin, että nuo samaiset asiat iskostustavat myös tytön mieleen.

Onni aloitti maanantaina peruskuntokauden. Pitkäkestoista liikuntaa matallalla sykkeellä mennään nyt muutama viikko. Sitten lisätään anerobinen intervalli-harjoitus mäkitreenin myötä ja reilun kuukauden päästä aloitamme jälleen estetreenit Akin ohjauksessa. Eiköhän tästä ole hyvä aloittaa talvikausi?

Tämmöiset olisi hakusessa =)

maanantai 19. syyskuuta 2011

Riihimäen ulkokisat ohi

Eilen kisattiin raviradalla tämän vuoden viimeiset ulkokilpailut. Ja kas kummaa, jälleen kerran sää suosi sekä talkoolaisia, että kilpailijoita.

Onni jäähdytteli syyslomalle ja osallistui pikkuluokkiin. Valkoiset portit olivat tällä kertaa kauhistuksina molemmissa luokissa. Eli kummassakin luokassa tuli harmittavasti yksi kielto.


Tänään Henna vielä ratsastaa Onnin kevyesti. Verryttelyä eilisten kisojen jälkeen. Sitten poni jää ihan oloneuvokseksi nauttimaan syksystä..ainakin hetkeksi. Pian alkaa peruskuntokausi ja valmennukset tulevaa vuotta varten.

Tämä portti oli kauhistus, vaikka oli jo edellisessä luokassa jo kertaalleen hypätty.

tiistai 13. syyskuuta 2011

Päivitykset myöhässä

Riihimäen kilpailut olivat jälleen kerran ihan mukavat. Ennen kilpailuja oli muuta ohjelmaa, valtakunnallinen nouse ratsaille tapahtuma oli myös päivän ohjelmassa ja meiltä oli Liinu tässä osiossa osallistujana.

Liinu rotunäyttely palkintoineen. Tosin puolet jätettiin kotiin.
Tässä siis menestyksekäs näyttelyponi esittelyssä.

Henna stressasi kovaa kiirettä näiden poniensa kanssa. Onneksi meillä oli Tinja taluttelemassa Liinua, kun Henna kisasi Onnilla. Kisat sinänsä ei menneet hyvin, mutta positiivista oli 85cm luokka. Onni pudotti ekan esteen puomin, mutta Hennan nopea ja lyhyt rata edesautti nopeimpaan vauhtiin ja parhaaseen sijoitukseen 1. vaiheen virheillä. Ihan hyvä suoritus oli ja ponikin skarppasi kun ratsastaja ossasi vakavissaan pyytää.

Jos menestyä ei voi, niin voi vaan tehdä parhaansa. Henna kyllä otti kaiken irti Onnista ja hyvä näin. Tosin..ei Onni ollut edes hikinen...hyvässä kunnossa on edelleen poni! Ja ihan juuri kohta aloitamme peruskuntokauden.