keskiviikko 29. helmikuuta 2012

Valmentautumista ja valmistautumista

Eilen oli Aki valmennus ja Onni oli ihan hyvä. Henna vähän oli myrtsinä kun siellä oli joku valmennukseen osallistumaton seikkaillut silleen edessä, että poni sai huonon lähestymisen esteelle ja kielsi. Muuten treeni oli mennyt hyvin. Treeni oli hyvää valmistautumista ylihuomisiin kilpailuihin.

Herajoella


Henna pääsee nyt matkaan ilman minua, kun en millään kerkiä ajoissa kotiin. Isänsä on luvannut roudata ratsukon kisapaikalle. Minä ajan toisella autolla perässä, jos vaan tarpeeksi ajoissa pääsen liikkeelle. Ehkä juurikin kerkiän katsomaan molemmat luokat.

Huomenna onkin Onnilla vapaa päivä ja ensi viikolla se rokotetaan. Sitten onkin viikko aika hiljaista. Ensin ihan pelkästään tarhailua muutama päivä ja sen jälkeen hieman kävelyä päivittäin. Pitäisi kai raspata hampaatkin jossain vaiheessa, mutta katsotaan koska.

Koira joka sai puurosta päähän...

Hennan rotta sai siskon tytön puurot niskaansa
Tänään on karkauspäivä. Seuraavaa saa odottaakin taas vuosia.

Oikein mukavaa karkauspäivää kaikille!

torstai 23. helmikuuta 2012

Nettishoppailua

Calevolla on merkkituotteita tarjouksessa ja kas kummaa minunkin luottokortti vingahti. Hennalle ostin Pikeurin kypärän ja vyön ja jollekin pollelle Passierin korvahupun. Saas nähdä koska ovat täällä perillä.

Tällainen päähän
Kärpässilmäkypärä ei oiken meillä ole ollut suosittu. Tosin halvalla olisi senkin saanut.


Tämä vyötärölle



Heppaselle tällainen

maanantai 20. helmikuuta 2012

Myytävänä Monblan

Meillä ylläidossa oleva Onni- poni on myytävänä. Poni on kilpailukunnossa ja terve. Nyt talvella sillä on hypätty tosi vähän, mutta valmennuksissa on silti käyty ja parit pikkukisat on sillä kisattu tänä vuonna. Pikkuluokkia juurikin siksi, kun estetreenejä on ollut viimeisen puolen vuoden aikana vain viitisen kertaa.

Poni lopetti syksyllä kisakauden terveenä ihan lomailuun ja parin lomaviikon jälkeen sille on rakennettu peruskuntoa ja kestävyyttä. Joulukuussa Henna kävi pari kertaa Akin valmennuksessa, samoin tammikuussa.

Onnilla on matkaavoittava laukka ja se kääntyy vaikka postimerkin päällä. Se on helppo kuljettaa ja kengittää. Poni on myös säännöllisesti rokotettu, madotettu ja raspattu. Onnin käytös sekä tarhassa, että karsinassa on herrasmiesmäistä.

Onnia ei myydä millään pakkopyynnillä. Tosin, se olisi kiva kisakaveri jollekin ensi kesänä, kun Henna lähtee koko kesäksi Ruotsiin opettelemaan kieltä ja hevosen hoitoa, eikä näin ole täällä Onnia ratsastamassa.

Mikäli poni jotakuta kiinnostaa, niin minuun voi ottaa yhteyttä ja sopia kokeilusta.

Harjoitusesteet Sammalistossa 60cm 1.
Alaspäässä 1. sekä 60 cm että 80 cm.

sunnuntai 19. helmikuuta 2012

Ponien laskiaisrieha

Onnilla tuntui olevan laskiaista rinnassa jo heti aamupäivästä!



Tarhakaverikin sai liikettä niveliin, kun Onni oikein riemuitsi.


Hiihtolomalla

Henna lähti eilen hiihtoloman ajaksi rippileirille. Onneksi saimme Jennan liikuttamaan hevosia. Jenna tuli tutustumaan jo eilen Ofuun ja ratsasti molemmat, sekä Ofun, että Onnin.

Aamulla Onni kengitettiin. Ponissa tuntui olevan ylimääräistä virtaa jo kengittäessä. Hieman tarvitsi pyörähdellä, mutta muutenhan Onni on todella fiksu kengitettävä.

Jenna ja Onni.






Jenna ja Ofu.



maanantai 13. helmikuuta 2012

Alaspään kisat 12.2.

Eilen Henna osallistui Onnilla Alaspään kisoihin. Siellä oli vain kaksi luokkaa ratsastettavana. Molemmissa luokissa sai valita estekorkeuden ja Henna valitsi 60 cm ja 80 cm. Puoleen vuoteen Onnilla ei ole hypätty kuin viisi kertaa ja varovaisesti sillä lähdetään nyt liikkeelle.

Poni tuntui olevan täynnä puhtia ja aivan innoissaan pinkaisi radat läpi 0 tuloksin, silti Onni oli helppo ratsastaa ja täysin hallinnassa joka kaarteessa.





Tulokset 12.2.2012 Seurasestekilpailut, Tawast Riders/Alaspään Ratsastuskeskus
Luokka I 40cm-70cm arv. 367.1 (A2/A2)
1.vaihe 1.vaihe 2.vaihe 2.vaihe
aika aika
I Henna Laaksonen Monblan RiRa 0 40,54 0 28,68
II Milja-Maria Hakamäki Hafrinna TwR 0 42,77 0 38,97
III Iida Salonen Snowberry Nectar HämR 0 45,82 0 40,18
4 Oona Eerola Lil'Romeo K-HR 0 48,62 0 43,75
5 Maria Kankkunen Sarah III K-HR 0 54,04 0 44,44
6 Emma Turunen Kirman Tahti K-HR 0 47,69 4 57,75
7 Jenni Tiipiö Big Boy TwR 0 44,84 4 58,25
8 Nina Vainio Mustausva TwR 4 40,35
9 Alina Koskinen Atheena RiRa HYL
9 Annika Halkosaari Söpyli K-HR HYL
Luokka II 80cm-110cm arv. 367.1 (A2/A2)
1.vaihe 1.vaihe 2.vaihe 2.vaihe
aika aika
I Henna Laaksonen Monblan RiRa 0 36,62 0 31,06
II Heta Kannela Prinz Luca HyvUra 0 45,1 0 38,13
3 Oona Eerola Lil'Romeo K-HR 0 49,22 0 42,41
4 Maria Kankkunen Sarah III K-HR 0 49,37 0 43,53
5 Terhi Koivula Ooja TwR 0 48,07 0 48,91
6 Emma Turunen Kirman Tahti K-HR 4 55,88


keskiviikko 8. helmikuuta 2012

Valmennusta Herajoella

Eilen oli taas estevalmennusta. Tällä kertaa Herajoen maneesissa. Mennessä oli -9 C ja takasin tullessa -13 C. Selkeästi tuntui ilman kylmeneminen.

Onni käyttäytyi hienosti vaikka olikin ensimmäistä kertaa Herajoella. Tehtävät ratsukko suoritti ihan mukiiin menevästi.




maanantai 6. helmikuuta 2012

Ofu is back

Eilen illalla Ofu saapui kotiin. Hieman tamma illalla ja aamulla pörräsi tarhassa, mutta päivällä oli jo rauhoittunut omaksi itsekseen. Paikathan sille onkin jo tutut, mutta heppakaverit olivat vaihtuneet uusiin.

Henna ratsastaa tänään Ofun aika kevyesti. Sääkin vaihtui sopivasti ihan inhimmilliseksi ratsastuskeliksi. -6 C on ollut aamupäivällä ja iltapäivästä voi vielä lisää pakkanen hellittää.

Tarhailua ensimmäisenä kotiutumispäivänä.

lauantai 4. helmikuuta 2012

RiRa:n matkassa

Tänään oli oikein mukava reissu RiRa:n matkassa Apassionaattaan.

Menomatkan tunnelmia
Liput saimme hyvään katsomoon ja bussimatka oli ilmainen Riksusta Hartwallin ulkoovelle ja takaisin. Kuka edes lähtisi ajelemaan omalla autolla tai yrittämään junalla samaa reissua? Mukavaa seuraakin oli koko matkan!

keskiviikko 1. helmikuuta 2012

Pakkastreenit

Pari päivää on Henna ratsastellut Onnilla alapellolla umpihangessa. Vaikkei vauhti olekaan kova, niin poni hikoilee ihan kivasti. Todella hyvää voimatreeniä on tuo umpihanki. Loppujäähdyttelyssä Henna on Onnille pistänyt loimet selkään, ettei poni saa kylmää. Ja eilen Henna vähän pesi suurimpia hikiä pois.



Tänään ponilla on vapaapäivä ja huomenna olisi Akin valmennus, jos vain pakkasta ei ole liikaa. Mutta kaipa menemme joka tapauksessa norkoilemaan ja Henna saa ratsastaa maneesissa tehtäviä. Herajoen maneesissa vierailemme tällä kertaa. Onkin ensimmäinen kerta Onnille ja Hennalle siellä.

Tänään on aivan ihana ja aurinkoinen talvipäivä. Hieman kylmempää kuin eilen, jospa aurinko kuitenkin hieman lämmittäisi keliä iltapäivästä.

Henna kävellytti Onnia maasta käsin. Mukavaa tuntui parilla olevan.

Tätä tänään