sunnuntai 22. huhtikuuta 2012

Päivän hevostelut

Aamupäivästä Henna kävi Tanin Pirjon sileällä tunnilla Herajoen tallilla. Minusta näytti, että yhteinen sävel löytyi opettajan ja oppilaan välille. Pirjo piti yksityistunnin Hennalle ja Henna saikin Onnin rentoutumaan ja ilmeisimmin nauttimaan olostaan. Tästä on hyvä jatkaa!

Tässä harjoitellaan ihan perusjuttua... rentona liikkumista.

Pirjon orhi urhea halusi hieman esiintyä meille...
Iltapäivästä suunnattiin Hennan kanssa vielä RiRa:n kevätkokoukseen. Ja sieltä vielä juna-asemalle tapaamaan Pitkäsen Satua. Sadulta ostinkin pari 'löytöä'


Connemaraponien vuosikatsasuskirja
Näyttelykuolaimet
Noita kuolaimia jo aiemmin kuolasin ja netistä etsin valmiiksi, jotta voin tilata. Nyt ei sitten tarvinutkaan tilata kun ihan puolivahingossa tuli Sadun kanssa juttua ja Satu sanoi repussaan olevan yhdet ja on myymässä niitä. Eipä minun kahta kertaa tarvinut asiaa miettiä.

F1 Bahrain 22.4.2012

Tänään olijälleen formulakisoja. Bahrainin kilpailuja kerkesin vain osittain katsomaan, kun pukkasi hevosharrastus päälle. RiRa:n kevätkokoukseen piti kesken kisan lähteä.


Tänään oli kisaruokana tarjolla oikeaa ruokaa pelkän naposteltavan sijaan. Kermaperunoita, pekonipippuripihvi kermaisella pippurikastikkeella sekä fariinijuurekset lisäkkeenä. Jälkiruuaksi napostelin sitruunakreemi pikkuleipiä.



keskiviikko 11. huhtikuuta 2012

Jälleen valmennusta

Tänään kävästiin pitkästä aikaan Herajoella Akin valmennuksessa.  Ratsukot taivuttelivat paljon alkuverkassa. Onni vähän pöllöili vaikka maneesi piti olla ihan tuttu. Päädyssä oleva kello ihmetytti ponia sen verran, että se meinasi tehdä stopin ihan kokonaan. Muutenkin hypyt olivat vähän hakusessa niin Hennalla kuin Onnilla. Tehokas 3-varttinen meni kuitenkin ihan hyvin. Poni tuli hyvin tyytyväisenä kotiin mutustelemaan heiniä.

maanantai 9. huhtikuuta 2012

Messilän harjoitusesteet 9.4.-12

Pitkästä aikaan Onnilla taas hypättiin. Aiemmin pakkasilla poni yski ja siksi on ollut hieman kevyemmällä liikutuksella. Akin estevalmennuksiakin on jätetty useampi väliin ihan tuon yskän takia.



Tänään suunnaattiin kaviot kohti Messilän harjoitusestekisoja. Ilmoitin ponin pikkuluokkiin kun sillä ei ole viikkoihin hypätty yhtään. 60/70cm Clear Round arvostelulla ja 80cm 367.2 arvostelulla. Jostain kumman syystä Onnissa on aina ollut extra virtaa Messilässä. Niinpä oli tänäänkin. Pienemmässä luokassa poni kun odotteli vuoroaan radalla, niin edellinen ratsukko kun sai lähtömerkin, niin Onni olisi pinkaissut myös saman tein matkaan. Hieman alkoi poni keulia ja Henna sanoi, että muutenkin sitä sai pidellä ihan hampaat irvessä suorituksen aikana.



Hennan ratsastama 2. vaiheen lyhyt tie



80cm luokka lähti myös vauhdikkaasti liikkeelle ja ensimmäisen vaiheen sarjan lähestyminen peni vähän pieleen, mutta poni hyppäsi hyvin ja korjasi Hennan virheen. Toisessa vaiheessa Henna ratsasti ihan älyttömän lyhyet tiet ja vauhdilla, sarjakin meni lähestymisineen hyvin. Kotiin tuomisina oli 1-palkinto yli 7,5 sekunnin erolla kakkoseen.

80cm palkintojen jako


Tulokset

Luokka II 60/70 cm "Clear Round"
Veera Wiberg-Starpower Cuty 0 vp
Henna Laaksonen-Monblan 0
Anna Juhola-Taigan Amorette 0
Anni Taipale-Riinan Vihtori 0
Riina Oksanen -Tivano 0
Nea Hartman-Tähti-Simo 4
Monica Saimovaara-Nagoya 4
Eveliina Ala-Seppälä-Aristo II 4
Amanda Räsänen-Walhalla 8
Hylätty: Hanna Kössi-Mahrdorf NonStop,
Julia Korkalainen-Winnie Puuh; Jaana Kuitunen
-Caballos Esther
Luokka III 80 cm arv. 367.2
Henna Laaksonen- Monblan 0-0-23,11
Anna Muikku-Whirlwind 0-0-30,97
Veera Wiberg-Starpower Cuty 0-0-34,93
Josefina Ala-Seppälä-Matrix Pierwszy 0-0-36,13
Eveliina Ala-Seppälä-Aristo II 0-0-46,52
Emma Rujala-Blitz 0-4-27,32
Katriina Vormisto-Golosny 0-4-30,02
Aliisa Tupasela-Vood River 0-4-30,50
Fanny Hagström-Madiera 0-4-36,28
Nea Hartman -Tähti-Simo 0-4-37,28
Hylätty: Monica Saimovaara-Nagoya; Jenni
Pöntinen-Leonie

perjantai 6. huhtikuuta 2012

Nuorikkomme sulho

Tulevalle nuorikollemme vaihdettiin sulhoa ihan viime metreillä Glifdenin oriparaatin jälkeen. Menneenä maanantaina piti tyttösemme astuttaa ensimmäisen kerran. On kyllä kamalan aikaista, mutta en halua ottaa sitä riskiä, että astutustouhu venyy myöhäiseen syksyyn, jos tamma ei tulekaan heti tiineeksi.

Tässäpä tämä meidän valittu!



Komia poika on ja ihan hyvän sukuinenkin.

sunnuntai 1. huhtikuuta 2012

Naimalupa plakkarissa

Niin, ennenvanhaan ripillepääsyä kutsuttiin naimaluvaksi.. Eli pääsee kirkossa vihille. Nuorin tyttäreni siis sai tänään tämän luvan.

Herkkuja oli tehty paljon juhlintaa varten ja  hyvin ne kävivätkin kaupaksi.

Kinkkukakku

Lohikakku

Mutakakkua oli vielä vadelmakermakakun lisäksi
Lisäksi oli omatekoisia lihapullia, pasta-broilersalaattia, karjalanpiirakoita, pikkupizzasia, no sitä vadelmakermakakkua, pikkuleipiä, hedelmiä ja juustoja. ÄHKY!

Henna sai myös aivan ihania ruusuja...





Ja voi kunka ihanaa oli olla kotona koko juhlan jälkeen. Ja poni olisi halunnut omat ruusut!




Tämä sitten valittiin rippikuvaksi

Ja vielä virkosi se rippiruusukin vaikka Onni sitä hamuili taukoamatta iltapäivällä.



Oikein mukavaa aprillia kaikille! Tämän päivän kirjoitukseni eivät olleet aprillipilaa.