sunnuntai 30. tammikuuta 2011

Mutakakkua sankarille

Onnea Henna! Tänään on 14-vuotis syntymäpäivä. Juhlia ei ole aikomustakaan pitää, mutta juhlistetaan merkkipäivää pienellä mutakakulla. Nam! Toivottavasti kakun viimeistely onnistuu paremmin kuin edellisen kerran. Janne rutisi silloin minulle, että tää kakku maistuu ihan jauhoille. Minä kiireissäni melkein tiuskaisin, että kai se nyt maistuu, kun siinä on käytetty jauhoja. Viimein kun itse maistoin, niin huomasin pojan puhuvan asiaa. Olin kiireessä tupsutellut kakun päälle perunajauhoja tomusokerin sijaan. Kaikkea sitä tekevälle sattuu!


Selmakin on tulossa kylään. Mummon kultatyttö! Muutenkin on oikein ihanaa kun lapset välillä käyvät kylässä. Ovat kauhean laiskoja vaan tulemaan tänne 'maalle'.

Henna on ollut ratsastuskoululla koko viikonlopun talo- ja koiravahtina, kun omistajat ovat Sveitsissä matkoilla. Hevosia ei ole tarvinnut hoitaa. No eipä sen kädellä vielä paljon hevosten kanssa tehdä yhtään mitään. Sen verran ketterä tyttö on, että pääsee hevosen selkään ilman, että tarvitsee sillä oikealla kädellä satulasta kiskoa. Liikkuttanut on Brandya ja kotona Ryttyä. Annelle jää Ofun kävellyttäminen. Onneksi olkoon! Anne on varmaan kovasti mielissään kunhan saapuu.

Ofussa tuntuu olevan virtaa vaikkei väkirehua saa nyt ollenkaan. Hypähtelee iloissaan pitkin tarhaa tai oikeastaan laidunta, kun pellolla nuo pollet ovat. Kiltisti Ofu ja Rytty pysyvät onnettomassa paimenlangassa, jossa ei kulje edes virta ja osa langasta taitaa olla lumen alla. Lunta kun on aika paljon. Pollet voisivat vaan kävellä pois aidastaan. Kilttejä kotimussukoita ovat.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti