tiistai 30. elokuuta 2011

Ensimmäinen pällistely rokotusloman jälkeen

Käväsimme ravirdalla ihmettelemässä maisemia. Rokotuslomaa on vietetty reilu viikko ja Onnissa tuntui olevan virtaa. Poni kyllä keksi pari kertaa ihmettelemään ihan niitä samoja vanhoja esteitä, jotka on hypätty kesän aikana lukemattomia kertoja..

Verryttelyä korvat töttöröllä

Matalana ruskea menee ihan ok

Mieletön into päällä ja käännökset melkein paikallaan

Ja korkeampana tämä ruskea sitten oli ihan persiistä..

maanantai 29. elokuuta 2011

Pipin leikkaus tänään

Pikkuinen Selma kutsuu molempia serkkupoikiaan Pipi. Ja nuorempi leikataan täänän ja ehkä tulevana sunnuntaina pieni poika pääsee jo kotiin! Voi kuinka kaipaammekaan pientä poitsua täällä.

perjantai 26. elokuuta 2011

Huolta pienestä pojasta

Pieni tyttärenpokani joutui Hämeenlinnan sairaalan eilen vatsaongelmien takia. Pieneltä pojalta oli painoa pudonnut yli 300g kolmessa päivässä. Vähän reilu 2 kiloiselle pikkuiselle tuollainen painon putoaminen oli vaarallista. Tänään 'Viljo' siirrettiin' ambulanssilla Tampereelle TAYSiin odottamaan leikkausta. Tilanne on vakaa, mutta ainahan noin pienestä ihmisen taimesta on kova huoli. Maanantaina suoritetaan leikkaus ja sitten odottelemme varmaankin useampia viikkoja ennen kuin poika pääsee takaisin kotiin.


keskiviikko 24. elokuuta 2011

Onni-poika rokotettu

Onni sai nyt sitten pakollisen rokotuksensa. Todettiin samalla, että ponille ei ole tetanusrokotusta annettu. Nyt sitten annettiin, niin onpahan hieman huolettomampaa näin talvikauttakin ajatellen, kun siirrytään hokkikenkiin. Vaikkei poni taida mitenkään tapaturma-altis ollakaan, niin koskaan ei tiedä milloin niillä hokeilla polkemia tulee.

Lomaileva Onni saa nyt nauttia ihan oloneuvoksena olosta. Viikon päästä aloitetaan kyllä jälleen uurastus. Tiistaina Henna hieman liikuttaa Onnia ja keskiviikkona sitten mennään normaalisti valmennukseen.

Lomalainen korvat höröllään ja raataja lepäilee

Virallinen loma Onnille

Tänään alkaa sitten Onnin virallinen loma ja latautuminen tulevaan talvikauteen. Kiikutan ponin rokotettavaksi paikalliseen koirahoitolaan/löytöeläinkotiin, jossa Satu Olkkonen on läsnä keskiviikkoisin. Rokottaa samalla myös heppoja.

Koko viikon saa Onni pitää ihan vapaata tästä rokotuksesta. No, aloitti ton loman jo 2 päivää sitten, joten kyllä se ihan varmasti nauttii olostaan. Ainakin siltä tuntuu, kun se keksii hyppelehtiä laidun aidan yli pois laitumelta ja takaisin laitumelle... Eilen tulivat molemmat ponit pois aidasta jo kuuden aikaan ja marssivat tallin avonaisesta ovesta suoraan omiin karsinoihinsa. Tuntuvat tietävän mitä haluavat ja minä en ole mikään poneja määräämään pakolliseen ulkonaoloon, jos kerta nauttivat lämpöisestä ja kuivasta ja puhtaista makuualusista.

Onni on muutenkin mainio, kun aamulla sen ottaa karsinasta pihalle, niin se kiskottelee ja venyttelee niin antaumuksella, että melkein maha viistää maata. Osaa siis itse tehdä lihashuoltoaan..Viisas poni!

Aamusumuun laukkasivat ponit!


sunnuntai 21. elokuuta 2011

Aivan villiä menoa

Turusen Jenna kävi eilen ratsastamassa Liinulla. Tytöt hyppivät ensin vähän esteitä. Liinu oli ilmeisen ruosteessa, kun kielsi pressu-vesiesteen eteen ja Jenna mätkähti alas. Onneksi ei mitään sattunut, mutta oli minun pakko kysyä, että missähän ne tyttöjen turvaliivit oikein ovat?

Jenna ja Liinu
Henna ja Onni loikkivat vähän korkeampia esteitä.
Esteharjoituksen jälkeen tytöt antoivat ponien hengityksen tasaantua ja pienen palautumisjakson jälkeen antoivat ponien ihan tosissaan kisata keskenään. Molemmat ponit olivat aivan innoissaan ja tuntuivat oikein venyttävän itseään kovempaan vauhtiin. Tuo vapaa meno on kyllä hermolepoa ja stressin poistoa Onnille. Tosin kyllä Liinukin nautti vauhdikkaasta menosta ihan täysiä. Tytöillä oli hieman hankaluuksia hiljentää vauhtia.



Ei meinaa ponit pysähtyä


Lopuksi meidän ponien hoitaja Tinja ratsasti Onnilla kävelyä loppuverran ajan.


Ratsastuksen päätteeksi ponit pestiin ja jalat hoidettiin.

Savet jalkoihin
Pestyt ponit nautiskelemassa mullasta

Ah, niin puhdas poni..


lauantai 20. elokuuta 2011

torstai 18. elokuuta 2011

Eilinen valmennus

Eilen oli jälleen Akin valmennus loistavassa elokuun säässä.

Käännöshrjoituksia
Valmennuksessa harjoieltiin nopeita ja lyhyitä käännöksiä. Esteet olivat matalia, mutta harjoitukset olivat hyviä haastavia.

Ruskeavalkea porttikin meni valmennuksessa ihan hienosti..

Sunnuntain kilpailut

Sunnuntaina oli Riihimäellä seuraestekisat. Onni oli ilmoitttu 90cm ja 100cm luokkiin. Jostain syystä Onnin vire ei ollut parhaimmillaan. 90cm tuli 8vp, yksi laiskahkosta ylityksestä tullut pudotus ja ruskeavalkoisten porttien eteen kielto. Muuten rata meni ihan tyydyttävästi läpi. 100cm luokassa sitten tulikin taas hylsy kahdesta kiellosta. Ensin poni ilmeisesti oletti olevansa uimakilpailuissa kun sukelsi esteen sisään, korjasi hypyn kuitenkin mallikkaasti ja ylitti sen 30cm ilmavaralla. Toinen kielto tuli jälleen sille ruskeavalkoiselle portille..

90cm luokka ja ihan helposti yli
100cm ja ärräpäitä voi haistaa ilmassa..
100cm ja näinhän tämä piti mennä ihan alunperin.
Ilmeisesti Hennalle tuli pieni ratsastusvirhe tuolle esteelle ja kielto johtui siitä. Onni ei anna mitään ilmaiseksi, eli automaattiponista ei ole Onnin kohdalla tietoakaan. Kameran takaa en itse nähnyt mitä meni pieleen, mutta ehkä huono lähestyminen tai sitten Hennan oma esteelle hyökkääminen selässä? Oppia on tämä poni kyllä tuonut paljon tytölle ja myös pitkää pinnaa.

lauantai 13. elokuuta 2011

Villiä menoa



Henna sai eilen ratsastuskaverikseen Turusen Jennan. Jennan ratsuna oli Liinu ja Henna itse ratsasti Onnilla. Tytöt verryttelivät ponit huolella ja lopuksi laskettelivat täyttä neliä pitkin peltoa. Ponit olivat aivan innoissaan, kun saivat kisata keskenään eivätkä olisi millään malttaneet lopettaa. Liinun jalka nousi loppuverran aikana vielä kovin kevyesti ja poni olisi halunnut vielä vähän lisätä vauhtia.



Onnille tuntui tuo kisaaminen tekevän hyvää. Tuntui olevan oikein pirteä ja saipahan nyt hengitystiet auki tuolla villillä laukalla. Toivottavasti valmistautuminen huomisiin kilpailuihin on ollut onnistunut.





torstai 11. elokuuta 2011

Blogin lukeminen

Tätä blogia on luettu kaikilta muilta mantereilta paitsi Etelämantereelta. Hienoa! Venäjältä Alaskaan, Uudesta -Seelannista Chileen. Ja voi kuinka monelta olen saanut viestiä. Kiitos kaikille viestin lähettäjille.

Luettavaa täällä on viime aikoina ollut vähän, mutta kunnes kiireet hellittää, niin parannan tapani.

Tänä iltana odotan kolmatta lapsenilasta. Pieni poika odottaa elämänsä ensi henkäystä. Pian tuon jälkeen saakin sitten henkäyksen hevosista ;)

Toivotetaan lapsi terveenä maailmaan ystäväni!!

keskiviikko 10. elokuuta 2011

Kenkäystä ja valmennusta

Olipas tämä päivä hevostelua täynnä. Viimeinkin saimme Onnille kengät etusiin. Mitään erikoisviritystä ei onneksi tarvittu, mutta sen verta kapoisiksi oli kaviot käynneet, tai oikeastaan se kengän mukana lohjennut kavio, että ravikengät Onni poika sai etusiin. Onpas nyt kevytkenkäinen ruuna Hennalla.



Kengityksen jälkeen poikkesimme pikaisesti kotona. Sitten olikin suuntana ravirata ja Akin valmennus. Muuten treeni meni hyvin, mutta niin poni kuin ratsastajakin olivat hieman kesäterässä. Johan tässä kaksi valmennusta jäi väliin ja Onnia on Henna liikuttanut vähän kevyemmin ja väkirehuakin vähennettiin, ettei rehu kihahda ruunan nuppiin kevyemmän liikutuksen takia.




Nyt sitten alkaa viimeistely sunnuntain kilpailuihin. Harmittavasti Riksun kisat oli siirretty lauantaista sunnuntaille. Alustavasti suunnitelmissa oli osallistua lauantaina Riksuun ja sunnuntaina Kurjalan kisoihin. Niin kovasti miellyttiin Kurjalan tunnelmaan, että sinne olisi mieli tehnyt uudestaa.

sunnuntai 7. elokuuta 2011

Tahtohankintoja..


Eli lapseni on keksinyt haluta lähes mahdottomia...


Pikeurin sinien takki loistavalla materiaalilla  löytyy helposti jopa Suomesta, tosin maksaa mammonaa. Tuo harja onkin vaikeampi toteuttaa. Löytänyt olen yhden harjaversion, mutta paljon heikommalla sienellä varustettuna.

perjantai 5. elokuuta 2011

Pajukerppuja

Olen tämän viikon aikana tehnyt paljon pajukerppuja hepoisille talviherkuiksi. Ja lisää meinaan vielä tehdä, että ainakin joka toinen viikko voin kerppunipun heittää poneille järsittäväksi talvikautena. Pajuhan on tutkitusti luonnon antibiootti valkosipulin tapaan ja sitten tuon pajun herkullisuus on kyllä vailla vertaa..



Vähän myöhäiseen ajankohtaan jäi näiden kerppujen teko, mutta onneksi vieläkään ei ole myöhäistä. Viime vuonna kun kerppuja tein, niin nyt oli tuo leikattu paju ainakin tuplannut, ellei triplannut oksansa. Eipä tarvitse varmaankaan ensi vuonna mennä merta edemmäs kalaan...

maanantai 1. elokuuta 2011

Kisaviikonloppu takana


Lauantaina oli Riihimäellä seuraestekilpailut ja sunnuntaina alue-estekilpailut. Henna osallistui Onnin kanssa molempina päivinä kahteen luokkaan. Lauantaina 80cm ja 90cm luokkiin sekä sunnuntaina 90cm ja 100cm luokkiin.

Kilpailut alkoivat jännittävästi Onnin polkaistessa perjantaina toisen etukengän irti. Mistään en enää tuolloin saanut kengittäjää kiinni ja sen verran lohkesi kavioa kengän mukana, etten itse saanut enää kenkää naulattua kiinni. Irroitimme sitten toisenkin etukengän ja toivoimme parasta, että poni ei ala arkomaan kavioitaan.

Riihimäellä kentät ovat onneksi oikein hienoa hiekkaa ja pehmeät joten kengättömyys ei näyttänyt olevan ongelma muualla kuin tallialueella jossa Onni köpötteli ihan siihen malliin kuin pieni sepeli olisi pistellyt kavionpohjiin.

Lauantaina 80cm luokassa tuli yksi harmittava pudotus ihan pelkästään hätäisellä menolla ja 90cm luokassa tuli yksi kielto huonon lähestymisen takia. Henna sanoikin, että olipa Onnissa paljon virtaa. Sijoitukset molemmissa luokissa oli 20 paikkeilla.

Alue-este 90cm
Sunnuntaina aluekilpailun 90cm meni todella hyvin. Hennan ratsastus oli nättiä ja vauhtiakin oli ihan mukavasti. Henna ratsasti lyhyet tiet ja hyvästä suorituksesta oli tuloksena 3. sija. 100cm luokkaan Onnilta tuntui katoavan mielenkiinto. Hennan herätellessä ponia verryttelyssä sattui radalla onnettomuus ja paikalle odotettiin ambulanssia. Tähän odotukseen varmaankin hukkui Onnin menohalut. Henna vielä ennen omaa vuoroaan yritti herätellä ponia, mutta ilmeisesti Onni oli saanut tarpeekseen ja kielsi ensimmäiselle esteelle ihan ilman näkyvää syytä ja vielä pari estettä myöhemmin kielsi toisen kerran. Tuloksena oli siis hylkäys. Pieni pettymyshän tuo suoritus oli, mutta poni oli ilmeisen väsynyt vaikka aivan erinomaisessa fyysisessä kunnossa onkin.

Toinen aluekisa toi jo palkintosijan.

Jalustinhihnat by Markon valjaspaja

Onhan se hienoa päästä aluekisojen palkintojen jakoon...