maanantai 1. elokuuta 2011

Kisaviikonloppu takana


Lauantaina oli Riihimäellä seuraestekilpailut ja sunnuntaina alue-estekilpailut. Henna osallistui Onnin kanssa molempina päivinä kahteen luokkaan. Lauantaina 80cm ja 90cm luokkiin sekä sunnuntaina 90cm ja 100cm luokkiin.

Kilpailut alkoivat jännittävästi Onnin polkaistessa perjantaina toisen etukengän irti. Mistään en enää tuolloin saanut kengittäjää kiinni ja sen verran lohkesi kavioa kengän mukana, etten itse saanut enää kenkää naulattua kiinni. Irroitimme sitten toisenkin etukengän ja toivoimme parasta, että poni ei ala arkomaan kavioitaan.

Riihimäellä kentät ovat onneksi oikein hienoa hiekkaa ja pehmeät joten kengättömyys ei näyttänyt olevan ongelma muualla kuin tallialueella jossa Onni köpötteli ihan siihen malliin kuin pieni sepeli olisi pistellyt kavionpohjiin.

Lauantaina 80cm luokassa tuli yksi harmittava pudotus ihan pelkästään hätäisellä menolla ja 90cm luokassa tuli yksi kielto huonon lähestymisen takia. Henna sanoikin, että olipa Onnissa paljon virtaa. Sijoitukset molemmissa luokissa oli 20 paikkeilla.

Alue-este 90cm
Sunnuntaina aluekilpailun 90cm meni todella hyvin. Hennan ratsastus oli nättiä ja vauhtiakin oli ihan mukavasti. Henna ratsasti lyhyet tiet ja hyvästä suorituksesta oli tuloksena 3. sija. 100cm luokkaan Onnilta tuntui katoavan mielenkiinto. Hennan herätellessä ponia verryttelyssä sattui radalla onnettomuus ja paikalle odotettiin ambulanssia. Tähän odotukseen varmaankin hukkui Onnin menohalut. Henna vielä ennen omaa vuoroaan yritti herätellä ponia, mutta ilmeisesti Onni oli saanut tarpeekseen ja kielsi ensimmäiselle esteelle ihan ilman näkyvää syytä ja vielä pari estettä myöhemmin kielsi toisen kerran. Tuloksena oli siis hylkäys. Pieni pettymyshän tuo suoritus oli, mutta poni oli ilmeisen väsynyt vaikka aivan erinomaisessa fyysisessä kunnossa onkin.

Toinen aluekisa toi jo palkintosijan.

Jalustinhihnat by Markon valjaspaja

Onhan se hienoa päästä aluekisojen palkintojen jakoon...







Ei kommentteja:

Lähetä kommentti