sunnuntai 24. helmikuuta 2013

Mamman masu vain kasvaa

Vaikka töissä onkin ollut todella kiireistä, niin tänään kerkisin muutaman kuvan nappasemaan TuiTuista ja pari pätkää videota.

Henna on harjoitellut TuiTuin kanssa irrallaan seuraamista. Ja pihassa tuntuu onnistuvan ihan hienosti.



Ja kukapa ei omistajaansa rakastaisi!



Ja lopuksi vielä vähän mammamaha videota...


tiistai 19. helmikuuta 2013

Onni-poni

Onni-poni tuli meille tasan kaksi vuotta sitten täysin kipattuna, korvan kärjestä ruununrajaan, kirpeään reilun 24 asteen pakkaseen! Nykyisin poni saa pitää karvansa ihan tahtomallaan tavalla!



Silloin ponia paleli vielä toukokuun lämpöisinä päivinä. Nykyisen ja viime talven poni on nauttinut täysin siemauksin ihan perusponin elämää. Elämäniloinen Onni keksii aina uusia kujeita Hennalle. Ilkeä se ei ole, eikä vihainen. Muuten vaan niin mahdoton!

Hausjärvi-Ypäjä-Espoo-Vantaa-Hausjärvi

Eilen kuskasin Hennaa Ypäjän Hevosopistolle koulutuksen tutustumispäivään. Oli meillä pikku Selmakin mukana. Rehtori kun piti aloituspuhetta, niin Selma viittasi innokkaasti omaa puheenvuoroaan. Tilanne meni kuitenkin ohi ihan huomaamatta. Meille siis jäi vain arvoitukseksi, mitä Selmalla olisi ollut kysyttävää. Tosin pieni ja topakka tyttärentyttäreni on jo tokaissut ihan vakavana, että hän menee Ypäjälle ratsastamaan TÄHTIraipan kanssa ja mummo saa tai oikeastaan pitää tulla katsomaan!


Ypäjän tilat ovat aika laajalla alueella ja Selmaa alkoi väsyttämään pitkät kävelymatkat. Tallista kuitenkin bongasimme Ypäjän Tarjan! Aika Muumimamma on hevonenkin. Valjaspajassa Selma ihastui oikean hevosen kokoiseen hevosmalliin. Tyttö tutki tarkkaan tämän hevosen jalat ja pajaa esittelemässä ollut opettaja kommentoikin, että tyttö taitaa olla aika expertti! Kengittäjäainesta!

Ypäjältä sitten suuntasimme ihan extemporee kohti Espoon Hipposporttia. Hennalle oli tullut jo joulukuussa viesti, että tilattu kypärä on jo saapunut myymälään, mutta meillä ei vain ole ollut aikaa lähteä ajelemaan kohti Espoota. Selma osti sieltä itselleen heppanameja ja vaaleanpunaisen TÄHTIraipan! Hipposportissa keksasin ihan itse, että käydäänpä Metro-tukussa! Ja kas kummaa kun Vantaan Metroon suuntasimme, niin ensin oli pakkopysähdys Hööksissä! Hööksistä mukaan tarttui alekorista Onnille maastosuojat ja tulevalle varsalle nahkainen riimu! Kauhean isolta se riimu vaikutti, mutta kun on nahkainen, niin siihen saa siististi lisäreikiä.





Varsan riimu tuntui ihan kauhean isolta. Nahkaisen kuitenkin ostin, niin siihen saa sitten tehtyä siististi lisäreikiä!

Ja lopuksi sitten vielä Metro-tukkuun. Sieltä on aina pakollinen ostos iso purkillinen Hellmann'sin majoneesia. On kyllä parasta! Hiihtoloman kunniaksi ostin myös aika kasan Pannineja. Niitä nyt sitten löytyy joka makuun!


Minä otin todella hienoja ja taiteellisia kuvia Ypäjältä! Ypäjän Tarjankin kuvasin...Sattui nyt vaan niin, että muistikortti jäi killumaan tietokoneen kylkeen kortinlukijaan! Arvatkaa vaan olenko saanut lapsiltani jälleen kerran kuulla kuinka hienoja kuvia julkaisen ;)

Illalla Vantaalta kotin ajellessa tie oli ihan hirmuisen liukas. Minullakin on autossa kitkat alla ja niillä ei kyllä tee oikein mitään peilijäällä. 3-tie oli kuin Raatteentie! Autoja oli lumipenkassa niin ojanpuolella kuin keskellä moottoritietä. 60-70 km/h ajelin kotiin ihan nätissä letkassa yrittämättäkään ohittaa ketään! Henna oli kyllä mainio, kun kommentoi niitä muutamaa ohittajaa, että olisvat lähteneet aiemmin!

lauantai 16. helmikuuta 2013

Vielä vajaa 50 päivää

Tänään jo sitten rikkoontui ponimamman 50 päivää varsomiseen. Elikäs 49 päivää pitäisi olla vielä jäljellä. Kyllä tämä aika menee vaan niin nopeasti. Tammuska onkin jo alkanut masuaan kasvattamaan ihan kunnolla. Se on pyöreä ihan joka suuntaan, kuin tynnyri.

Kuvassa vielä 50 päivää jäljellä

Hieman alkaa TuiTui olla jo kärttynen mahastaan. Eilen kokeilin varsan liikkeitä ihan kevyesti. Tamma ei oikein tykännyt, että koskin kupeseen. Ei se luiminut, mutta selkeästi näytti minulle, että jätä mut rauhaan. Hauska otus!


Ruoka maittaa vielä oikein hyvin. Tosin heinän syömätahti on hiemen hidastunut, mutta kaikki eteen kannettu heinä häviää jonnekin! Liekö sitten tuo tynnyrimaha olisikin heinämahaa?

Eilen haettiin Kinnarin Leilata olkipaali TuiTuin varsomiskarsinaan. Olipa järkyn kokoinen se paali. Meillä aiemmin olleita paaleja menisi 2 tai jopa 2,5 paalia tuohon olkivuoreen!

Odelman päältä puitua heinäistä vehnänolkea
Kohtapuolin pitäisi tallista irroittaa karsinoiden väliseinä. TuiTuille tulee sitten vähän tilaa pyöriä tuplakokoisessa karsinassaan.

torstai 14. helmikuuta 2013

tiistai 12. helmikuuta 2013

Nimiehdotuksia

Tälläisiä varsan nimiehdotuksia on tähän mennessä saapunut. Ihan lupaavalta vaikkuttaa..


Pride Knight
Noble Knight
Forever Knight
Knight Ares
Knight Poseidon
Juvel na Afrodite

Knight Rider
Gale Valley's Knight

lauantai 9. helmikuuta 2013

Hetken aikaa yksi poni vähemmän...

Eli veimme eilen Linda-ponin Hennan kisakaverin ponin kaveriksi. Tämän päivän uutiset kuulostivat hyviltä! Tytöt kulkevat kylki kyljessä..Siis ponitytöt, ei ponitytöt ;) No joo, eli ponit, jotka ovat tammoja kulkevat hyvinkin tyytyväisinä rinnakain!

Olen oikeasti tyytyväinen tähän ratkaisuun. Meillä TuiTui oli kärttyinen Lindalle ja pikkuisen Lindan piti olla aina vähän varpaillaan meidän konkroona mamman kanssa. Ja Onni-poni on niin kovasti kireä lepotaukoonsa ja saisi hokkareillaan 'hienoa' jälkeä muihin.

Salosen Sanin Mimi-poni otti Lindan heti kaverikseen ja kuulemma nyt ensimmäisenä päivänä tyttelit kulkevat rintarinnan!

Koitan katsella Lindan satulan ja muut vermeet valmiiksi ja vien Tiinalle mahdollisesti jo maanantaina RiRa:n kokoukseen.

Ponit ja ponien hoitajat

keskiviikko 6. helmikuuta 2013

Varsu!

Korkeasaaresta kuului mukavia uutisia. Mongolian villihevostammalle on syntynyt varsa.

Korkeasaari

Voi miten ihana onkaan tuo pikkuinen ( Korkeasaaren linkki). Kesällä täytyy mennä pikku Selman kanssa katsomaan ja ihailemaan moista kapistusta.



Tosin Selma varmaan on ihan kiinni TuiTuin varsassa. Tyttö taitaa sitä jo odotella ihan kovasti. Aika kuitenkin menee nopeasti ja ihan kohta Selma pääsee rapsuttelemaan melkein omaa varsaansa.


Tässä Hyvinkään Hevossairaalan videossa opetetaan tekemään kaviohaude. Kannattaa tutustua, jos ei ole koskaan ennen nähnyt kuinka kaviohaude hevosen jalkaan teipataan.

Kaviohauteen teko

tiistai 5. helmikuuta 2013

60 päivää

Päivää vaan! Täällä olisi vielä laskurien mukaan 60 vuorokautta odoteltavaa. Tamma voi tosiaan paksusti. Yhtä tynnyriä tuo poni tuntuu olevan. Kovinkaan paljon ei maha vielä laskenut, mutta jospa jo kuukauden päästä näyttäisi ihan toiselta.



Vielä olisi ilmojen nuuhkintaa tammuskalla jäljellä ennen puhkeamista.

Ruoka on kyllä tammalle kelvannut oikein hyvin, tosin heinää TuiTui syö jo hitaanlaisesti. Eli sama määrä heinää kuin ennen kestää paljon kauemmin. Taitaa tuo poni sellaisen 10 kiloa kuitenkin vetästä päivittäin.

sunnuntai 3. helmikuuta 2013

Kotzonea ja Rölliä

Tuli tekastua *kotipizzeriassa* muutama pizza ja Kotzone.




Pikkuinen Selma kävi tänään elokuvissa katsomassa uusinta Rölli-elokuvaa. Samassa näytöksessä lapsineen olivat myös Janne Kataja ja Aku Hirviniemi. Selma kun huomasi Akun niin tyttö kajautti suureen ääneen SAMPPALINNAAA...

Rölli ja kultainen avain

perjantai 1. helmikuuta 2013

Harju

Kävimme tänään Hennan kanssa Harjussa tutustumisretkellä. Osanotto tutustumispäivään oli mielestäni surkea, mutta laatu taisi olla sitäkin parempi! Henna ja Hennan entinen koulukaveri, Monica.

Mukava oli kiertää lähestulkoon koko Harjun alue! Henna näki rakkaita ystäviäkin. Jennan ihan jutustellen. Mariannen ja Essin kaukaa ohimennen.

PK-kursien yömaja alkavalla kurssilla
Henna ei ollut kovin innostunut tästä asuntolan rakennuksesta. Minustakin tuo rakennus näytti kuin synnytyssairaalalata. Jospa...

Muuten paikat tuntuivat kiinnostavilta.

Mukava talli meidän poneille...
Hennalla olisi useampia kavereitakin täällä Harjussa.