tiistai 19. helmikuuta 2013

Hausjärvi-Ypäjä-Espoo-Vantaa-Hausjärvi

Eilen kuskasin Hennaa Ypäjän Hevosopistolle koulutuksen tutustumispäivään. Oli meillä pikku Selmakin mukana. Rehtori kun piti aloituspuhetta, niin Selma viittasi innokkaasti omaa puheenvuoroaan. Tilanne meni kuitenkin ohi ihan huomaamatta. Meille siis jäi vain arvoitukseksi, mitä Selmalla olisi ollut kysyttävää. Tosin pieni ja topakka tyttärentyttäreni on jo tokaissut ihan vakavana, että hän menee Ypäjälle ratsastamaan TÄHTIraipan kanssa ja mummo saa tai oikeastaan pitää tulla katsomaan!


Ypäjän tilat ovat aika laajalla alueella ja Selmaa alkoi väsyttämään pitkät kävelymatkat. Tallista kuitenkin bongasimme Ypäjän Tarjan! Aika Muumimamma on hevonenkin. Valjaspajassa Selma ihastui oikean hevosen kokoiseen hevosmalliin. Tyttö tutki tarkkaan tämän hevosen jalat ja pajaa esittelemässä ollut opettaja kommentoikin, että tyttö taitaa olla aika expertti! Kengittäjäainesta!

Ypäjältä sitten suuntasimme ihan extemporee kohti Espoon Hipposporttia. Hennalle oli tullut jo joulukuussa viesti, että tilattu kypärä on jo saapunut myymälään, mutta meillä ei vain ole ollut aikaa lähteä ajelemaan kohti Espoota. Selma osti sieltä itselleen heppanameja ja vaaleanpunaisen TÄHTIraipan! Hipposportissa keksasin ihan itse, että käydäänpä Metro-tukussa! Ja kas kummaa kun Vantaan Metroon suuntasimme, niin ensin oli pakkopysähdys Hööksissä! Hööksistä mukaan tarttui alekorista Onnille maastosuojat ja tulevalle varsalle nahkainen riimu! Kauhean isolta se riimu vaikutti, mutta kun on nahkainen, niin siihen saa siististi lisäreikiä.





Varsan riimu tuntui ihan kauhean isolta. Nahkaisen kuitenkin ostin, niin siihen saa sitten tehtyä siististi lisäreikiä!

Ja lopuksi sitten vielä Metro-tukkuun. Sieltä on aina pakollinen ostos iso purkillinen Hellmann'sin majoneesia. On kyllä parasta! Hiihtoloman kunniaksi ostin myös aika kasan Pannineja. Niitä nyt sitten löytyy joka makuun!


Minä otin todella hienoja ja taiteellisia kuvia Ypäjältä! Ypäjän Tarjankin kuvasin...Sattui nyt vaan niin, että muistikortti jäi killumaan tietokoneen kylkeen kortinlukijaan! Arvatkaa vaan olenko saanut lapsiltani jälleen kerran kuulla kuinka hienoja kuvia julkaisen ;)

Illalla Vantaalta kotin ajellessa tie oli ihan hirmuisen liukas. Minullakin on autossa kitkat alla ja niillä ei kyllä tee oikein mitään peilijäällä. 3-tie oli kuin Raatteentie! Autoja oli lumipenkassa niin ojanpuolella kuin keskellä moottoritietä. 60-70 km/h ajelin kotiin ihan nätissä letkassa yrittämättäkään ohittaa ketään! Henna oli kyllä mainio, kun kommentoi niitä muutamaa ohittajaa, että olisvat lähteneet aiemmin!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti