lauantai 31. joulukuuta 2011

Happy New Year 2012!

Menestyksekästä tulevaa vuotta!


Looking Forward



May this new year find you
healthier and happier,
peaceful, content, satisfied,
looking forward
to fresh, revitalizing interests,
a variety of pleasures,
interesting new people,
material and personal successes
to make this new year
the best one yet.
Happy New Year!



By Joanna Fuchs

maanantai 12. joulukuuta 2011

Rastaa

Hennalle tiedossa hienoa rastan selvitystä, kun ponin häntää ei nyhvätä lyhyeksi...


Mutta kukapa ei hienon tammuskan takia tekisi ihan mitä vaan!

lauantai 10. joulukuuta 2011

Hurjaa ajoa

Eilen tuli tehtyä rankka reissu. Iltapäivästä lähdin ajelemaan Korpilahdelle ja sieltä sitten samantein takasin. Illalla olin vasta 10 aikoihin kotona. Keli Hämeessä oli ihan kamala. Riihimäen ABC:n kohdalla kantatie 54 oli kolari ja tie täysin tukossa. Onneksi havaitsin sen ajoissa ja pääsin kääntymään ympäri ajoissa ja kiertämään moottoritielle toista kautta. Moottoritietä sitten köröteltiin 60 km tuntivauhtia...

Padasjoelle asti keli oli tosi surkea. Lumisateen takia ei nähnyt juuri mitään eteenpäin. Kuhmoisista alkoi sentään vähän tuo sade hellittää ja Jämsässä oli jo ihan normaali talvikeli, vaikka lunta olikin ilmassa.

Mitäpä sitä ei tekisi bisnesten takia ;)

Ehjänä, mutta väsyneenä saavuin kotiin. Voi kuinka mukavalta tuntuikaan!

torstai 1. joulukuuta 2011

Talvikengät!

Onni sai talvikenkäset tänään. Hieno ja kiva poni oli kengittäessä. Onhan tuo muutenkin aina! Pelätä ei tarvitse koskaan ja herrasmiesmäisesti käyttäytyy aina!



Tytön takissa lukee tuo tunnettu ja kallis merkki, mutta lukekoon! Tuon merkin takit kestävät ainakin 5 vuotta  siisteinä ja käyttökelpoisina.

Suruviesti tuli tänään. Lasteni isoisä nukkui pois. Ehkä oli helpotus hänelle, mutta täällä jäätiin ainakin suuresti häntä kaipaamaan.

lauantai 26. marraskuuta 2011

Poni vaihtunut?

Tässäpä arvuuttelin tänään kotiin tullessani, että onkohan meillä poni vaihtunut...




Tällainen puhtaan valkea piti tarhassa olla...


Ja tällainen mörkö odotteli hyvin tyytyväisenä...

sunnuntai 13. marraskuuta 2011

Uuden opettelua

Viikonloppu onkin mennyt ihan RiRa:n koulutuksissa. Paljon olen oppinut uutta! KIPA ja Equipe sekä ATU ovat tulleet tutuiksi. Ehken vielä ole paras henkilö ko. ohjelmia käyttämään, mutta pikkuhiljaa hyvä tulee.

ATU:n opettelua


tiistai 8. marraskuuta 2011

Jalustimet matkalla

Hennan jalustimet ovat jo lähteneet Hampurista eteenpäin. Ovat varmaankin jo viimeistään perjantaina täällä.

 

Yli viisikymppiä olivat halvemmat ja vielä kotiin tuotuna kuin edullisimmat Suomesta löytämäni. Eli reilusti alle satasen jäi hinta. Vähän olen tyytyväinen.

sunnuntai 6. marraskuuta 2011

Olevinaan tarkka kartta...

Aika jännä tää tähän blogiin liitetty kartta. Blogin oma tunniste löytää kyllä muualtakin kävijöitä. Mutta kovin tarkasti ohjelmat taitavat seurata meitä.



Sunday, November 06 @ 08:16 : Kuikka, FI
Sunday, November 06 @ 06:29 : Nokia, FI
Saturday, November 05 @ 23:15 : Ulvila, FI
Saturday, November 05 @ 22:59 : Hämeenlinna, FI
Saturday, November 05 @ 22:48 : Laukaa, FI
Saturday, November 05 @ 20:52 : Helsinki, FI
Saturday, November 05 @ 20:19 : Kangasala, FI
Saturday, November 05 @ 20:09 : Helsinki, FI
Saturday, November 05 @ 20:09 : Vanda, FI
Saturday, November 05 @ 19:09 : Turenki, FI
Saturday, November 05 @ 18:32 : Tampere, FI
Saturday, November 05 @ 18:32 : Helsinki, FI
Saturday, November 05 @ 18:32 : Brussels, BE


lauantai 5. marraskuuta 2011

Lauantai ja viikonloppu, mutta...

poni ei taida ymmärtää sitä! Kirppu protestoi puolen tunnin myöhähäisempää ruokintaa kaatamalla vesiastiansa karsinaansa. Että silleen osaa tuokin tammuska olla lady ja VIP!

Jennalla oli tänään synttärit. Mitään lahjaa emme hommanneet. Sovin Hennan kanssa, että Jenna voi ratsastaa tänään Onnilla. Toivottavasti oli mieluista. Onnista on tullut niin höpönassu-poni. On kovasti palvelualtis ja tuntuu yrittävän aina parhaansa.



Alkaa Onnillekin kasvaa oikein kunnon talvikarva. Ainakin poika tarkenee ulkona! Onnetonta Hennalle, kun poni rakastaa mutakylpyjä ja myöskin toteuttaa ne.

maanantai 31. lokakuuta 2011

Autuasta unta

Kirppupa oli jälleen nukkunut oikein antaumuksella. Poni oli niin puruissa kuin olla ja voi. Aamutervehdyksenkin sain jo 50 metrin päähän. Mainio kapistus tuo tamma.

Onni oli tänään hieman outo. Siinä tuntui olevan virtaa ihan mahdottomasti. Vaikka se on aina tykännyt piehtaroimisesta paljon, niin tänään se oli ihan mahdoton. Onni piehtaroi keskellä kuraista tarhaa useampaan kertaan ja kun aamupäivä heiniä vein poneille se sekosi ihan kokonaan...juoksenteli tarhassa ja katokseen kävi maakaamaan ja juoksenteli ja taas piehtaroi. Minä jo huolestuin, että ähkykö sillä on vai mikä? Jotenkin Liinun ähkyn jälkeen olen tullut melkein vainoharhaiseksi. Ihan kun en olisi omistanut hevosia lähes 40 vuotta.

Hovieläinlääkärin soitin paikalle katsomaan Onnia ja kaikki oli hyvin! Ruumiinlämpö oli normaali, sydämmen syke normaali, vatsaääneet ok, keuhkot oli ok ja ikenet ja silmät olivat aivan normaalit. Eli Onni on todettu tänään terveeksi poniksi! Voi mikä helpotus oli minulle tuo tieto.

Samalla reissulla Pirjolan Pirjo raspasi Kirpun hampaat ja totesi sillä olevan aikamoiset piikit. Ja edellisestä raspauksesta on juurikin vuosi. Jatkossa varmaankin poni raspataan hieman tiuhempaan. Kirppupa oli aika täti, kun eläinlääkäri antoi sille rauhoittavaa eikä tuntunut koko aine tehoavan. Yhtään ei tamman silmät edes lupsahtaneet. Aika tyttö on!

Kirppukasa

sunnuntai 30. lokakuuta 2011

Lohja oi Lohja

Joskus olen nuorna ollut Lohjan maalaiskunnassa töissä. Ei taida enää olla koko maalaiskuntaa.

Marianne kisasi Ofulla. Klompsu oli vähän laiska nostelemaan jalkoja. Henna sai jopa ihan hyvän videon aikaiseksi. Minulla kuvat eivät oikein meinanneet onnistua. Kamerakin temppuili. Olisi kai aika hankkia uusi kamera.

Ofu Lohjalla



Lämmin ja aurinkoinen lauantai

Ihmeen lämmintä on vielä. Tytöillä on kyllä mukavia ratsastusilmoja varsinkin kun ei sada.

Tänään olemme menossa Lohjalle katsomaan Ofun kisaa. Marianne on ilmoittanut tammuskan kahteen luokkaan. Muistaisi tamma nyt nostella jalkojaan. Mukava nähdä Ofua pitkästä aikaan! Täytyy muistaa ottaa kamera mukaan, että voi ottaa kuvia. Samalla viedään Ofulle pari loimea ja ratsastusloimi ja suitset. Paksun toppaloimen sain HIHSsta 30€. Oli kyllä edullinen ja ihan pakko oli ostaa.

Jenna ja Kirppu

Eilen kävi yksi tyttö äitineen katsomassa ja kokeilemassa Onnia. Jennakin kävi Kirpulla ratsastamassa Kirppu toimi ihan nätisti ja selkeästi sillä on kunto noussut. Edelleen tamma saa pitää kaksi vapaapäivää viikossa.

maanantai 24. lokakuuta 2011

HIHS 2011

Tämän vuotinen Horse Show tuli ja meni. Mukava oli seurata suomalaisten menestystä! Hennan kanssa pääsimme vain torstaina ja perjantaina paikalle, kun itse olin viikonlopun töissä. Mäkelän Rosaa läksimme kannustamaan ja hyvin tyttö ensikertalaiseksi ratsastikin.

Minä sain loistavan flunssan tuliaisiksi, kun torstaina vilustutin itseni siellä. Henna sitä vastoin sai muutakin kotiin tuomisiksi. Pari Pikeurin takkia ja Pikeurin poolo sekä tälläiset ratsastushousut... hopeisilla vetoketjuilla.

sunnuntai 16. lokakuuta 2011

sunnuntai 9. lokakuuta 2011

Mukava ja aurinkoinen syksyn sunnuntai

Taisi olla tänään niitä viimeisiä kauniita sunnuntaita tänä vuonna. Henna ratsasti molemmat ponit rauhalliseen tahtiin. Onni on peruskunto treenauksessa ja harjoitus on pitkäkestoista ja matala sykkeistä liikuntaa. Paljon erilaisia tehtäviä poni silti sai tehdäkseen ja hikoilikin vähän. Lopuksi vielä pikku Selma sai ratsastaa kävelyä Onnilla. Kylläpä poni osaa olla varovainen kun pieni tyttö on selässä.



Kirpulla Henna ratsasti ilman satulaa ja suitsia. Hyvin tuntui poni toimivan.

Henna ja Kirppu  nautiskelemassa mukavasta syyssäästä

Arkea viikonloppuna

Säätiedotuksen mukaan oli lauantain iltapäiväksi luvattu sadetta ja tuulta. Siksi jätimme ilmoittamatta Onnin Mäentaustan koulukilpailuihin. Tuumattiin Hennan kanssa yhdessä, että emme halua värjöttää sateessa ja tuulessa. No, kas kummaa ilma oli kuin morsian. Aurinko paistoi eikä tuulikaan ollut mikään kohtuuton. No Onnipa sai jatkaa ihan rauhassa kuntokauttaan. Ja Kirppu jatkoi kuntoutumista. Tänään oli harjoituksessa siirtymisiä ja kuuliaisuutta. Ponia kyllä kiinnosti enemmän nurmi ja lehtipuiden oksat kuin ratsastusharjoitus.


sunnuntai 2. lokakuuta 2011

Voi surun päivää

Heräsin jostain syystä kahdelta yöllä. Mimmi koira halusi myös pihalle silloin, vaikka useimmiten nukkuu 'persaus homeessa' vaikka puoleen päivään asti. Tallilta kuului paukutusta ja ajattelin, että iltaheiniä on ollut liian vähän ja ponit protestoivat sitä. Käväsin kuitenkin katsomassa ja totesin Liinun olevan kovasti tuskaisen ja aivan hiestä märkä. Saman tein soitto päivystävälle eläinlääkärille, joka tunnin päästä saapui Lammilta asti. Fiksu lääkäri antoi ponille kipulääkettä ja lähetteen suoraan Hyvinkään Hevossairaalaan, jonne lähdimme ponia kiikuttamaan aamuyöstä. Siellä kokeiden jälkeen todettiin, että leikkaus on ainoa vaihtoehto 7000€! Ja silti ennuste on todella huono. Hyvää palvelua sain tuolta Hevossairaalasta ja koko ajan minut pidettiin ajan tasalla tilanteesta. Haikein mielin annoin ponille lopetusluvan.

Mitään järkeen käyvää syytä tuohon ohutsuolen ähkyyn ei ole. Ruokinta ei ole piiruakaan muuttunut eikä meillä tarhassa ole hiekkaa. Huonoa tuuria!

Lisää kuvateksti
Aamulla Hennan herätessä kerroin suru-uutuset ja saman tein läksimme hevoskopin kanssa Toijalaan hakemaan Onnille uutta kaveria.

Klemolan Annelta saimme projektiksi ja seuraneidoksi aika ihanaisen Kirppu-ponin =) Voi kiitos Anne!

Kirppu tammuska

keskiviikko 28. syyskuuta 2011

Akin erinomainen esteluento

Maanantaina osallistuin Hennan kanssa Riihimäen ratsastajien järjestämään Aki Ylänteen pitämään esteluentoon. Olipa hyvä luento! Itse sain paljon ajattelemisen aihetta ja vinkkejä. Kaikkein parasta oli kuitenkin, että sain selvyydeen muutamasta tuntemattomasta termistä. RTV:n kokoustila oli oli täynnä hevosharrastajia kuulemassa erinomaista tietopakettia. Tästä kiitos RiRa:lle. Tulemme Hennan kanssa toistekin, että nuo samaiset asiat iskostustavat myös tytön mieleen.

Onni aloitti maanantaina peruskuntokauden. Pitkäkestoista liikuntaa matallalla sykkeellä mennään nyt muutama viikko. Sitten lisätään anerobinen intervalli-harjoitus mäkitreenin myötä ja reilun kuukauden päästä aloitamme jälleen estetreenit Akin ohjauksessa. Eiköhän tästä ole hyvä aloittaa talvikausi?

Tämmöiset olisi hakusessa =)

maanantai 19. syyskuuta 2011

Riihimäen ulkokisat ohi

Eilen kisattiin raviradalla tämän vuoden viimeiset ulkokilpailut. Ja kas kummaa, jälleen kerran sää suosi sekä talkoolaisia, että kilpailijoita.

Onni jäähdytteli syyslomalle ja osallistui pikkuluokkiin. Valkoiset portit olivat tällä kertaa kauhistuksina molemmissa luokissa. Eli kummassakin luokassa tuli harmittavasti yksi kielto.


Tänään Henna vielä ratsastaa Onnin kevyesti. Verryttelyä eilisten kisojen jälkeen. Sitten poni jää ihan oloneuvokseksi nauttimaan syksystä..ainakin hetkeksi. Pian alkaa peruskuntokausi ja valmennukset tulevaa vuotta varten.

Tämä portti oli kauhistus, vaikka oli jo edellisessä luokassa jo kertaalleen hypätty.

tiistai 13. syyskuuta 2011

Päivitykset myöhässä

Riihimäen kilpailut olivat jälleen kerran ihan mukavat. Ennen kilpailuja oli muuta ohjelmaa, valtakunnallinen nouse ratsaille tapahtuma oli myös päivän ohjelmassa ja meiltä oli Liinu tässä osiossa osallistujana.

Liinu rotunäyttely palkintoineen. Tosin puolet jätettiin kotiin.
Tässä siis menestyksekäs näyttelyponi esittelyssä.

Henna stressasi kovaa kiirettä näiden poniensa kanssa. Onneksi meillä oli Tinja taluttelemassa Liinua, kun Henna kisasi Onnilla. Kisat sinänsä ei menneet hyvin, mutta positiivista oli 85cm luokka. Onni pudotti ekan esteen puomin, mutta Hennan nopea ja lyhyt rata edesautti nopeimpaan vauhtiin ja parhaaseen sijoitukseen 1. vaiheen virheillä. Ihan hyvä suoritus oli ja ponikin skarppasi kun ratsastaja ossasi vakavissaan pyytää.

Jos menestyä ei voi, niin voi vaan tehdä parhaansa. Henna kyllä otti kaiken irti Onnista ja hyvä näin. Tosin..ei Onni ollut edes hikinen...hyvässä kunnossa on edelleen poni! Ja ihan juuri kohta aloitamme peruskuntokauden.

tiistai 30. elokuuta 2011

Ensimmäinen pällistely rokotusloman jälkeen

Käväsimme ravirdalla ihmettelemässä maisemia. Rokotuslomaa on vietetty reilu viikko ja Onnissa tuntui olevan virtaa. Poni kyllä keksi pari kertaa ihmettelemään ihan niitä samoja vanhoja esteitä, jotka on hypätty kesän aikana lukemattomia kertoja..

Verryttelyä korvat töttöröllä

Matalana ruskea menee ihan ok

Mieletön into päällä ja käännökset melkein paikallaan

Ja korkeampana tämä ruskea sitten oli ihan persiistä..

maanantai 29. elokuuta 2011

Pipin leikkaus tänään

Pikkuinen Selma kutsuu molempia serkkupoikiaan Pipi. Ja nuorempi leikataan täänän ja ehkä tulevana sunnuntaina pieni poika pääsee jo kotiin! Voi kuinka kaipaammekaan pientä poitsua täällä.

perjantai 26. elokuuta 2011

Huolta pienestä pojasta

Pieni tyttärenpokani joutui Hämeenlinnan sairaalan eilen vatsaongelmien takia. Pieneltä pojalta oli painoa pudonnut yli 300g kolmessa päivässä. Vähän reilu 2 kiloiselle pikkuiselle tuollainen painon putoaminen oli vaarallista. Tänään 'Viljo' siirrettiin' ambulanssilla Tampereelle TAYSiin odottamaan leikkausta. Tilanne on vakaa, mutta ainahan noin pienestä ihmisen taimesta on kova huoli. Maanantaina suoritetaan leikkaus ja sitten odottelemme varmaankin useampia viikkoja ennen kuin poika pääsee takaisin kotiin.


keskiviikko 24. elokuuta 2011

Onni-poika rokotettu

Onni sai nyt sitten pakollisen rokotuksensa. Todettiin samalla, että ponille ei ole tetanusrokotusta annettu. Nyt sitten annettiin, niin onpahan hieman huolettomampaa näin talvikauttakin ajatellen, kun siirrytään hokkikenkiin. Vaikkei poni taida mitenkään tapaturma-altis ollakaan, niin koskaan ei tiedä milloin niillä hokeilla polkemia tulee.

Lomaileva Onni saa nyt nauttia ihan oloneuvoksena olosta. Viikon päästä aloitetaan kyllä jälleen uurastus. Tiistaina Henna hieman liikuttaa Onnia ja keskiviikkona sitten mennään normaalisti valmennukseen.

Lomalainen korvat höröllään ja raataja lepäilee

Virallinen loma Onnille

Tänään alkaa sitten Onnin virallinen loma ja latautuminen tulevaan talvikauteen. Kiikutan ponin rokotettavaksi paikalliseen koirahoitolaan/löytöeläinkotiin, jossa Satu Olkkonen on läsnä keskiviikkoisin. Rokottaa samalla myös heppoja.

Koko viikon saa Onni pitää ihan vapaata tästä rokotuksesta. No, aloitti ton loman jo 2 päivää sitten, joten kyllä se ihan varmasti nauttii olostaan. Ainakin siltä tuntuu, kun se keksii hyppelehtiä laidun aidan yli pois laitumelta ja takaisin laitumelle... Eilen tulivat molemmat ponit pois aidasta jo kuuden aikaan ja marssivat tallin avonaisesta ovesta suoraan omiin karsinoihinsa. Tuntuvat tietävän mitä haluavat ja minä en ole mikään poneja määräämään pakolliseen ulkonaoloon, jos kerta nauttivat lämpöisestä ja kuivasta ja puhtaista makuualusista.

Onni on muutenkin mainio, kun aamulla sen ottaa karsinasta pihalle, niin se kiskottelee ja venyttelee niin antaumuksella, että melkein maha viistää maata. Osaa siis itse tehdä lihashuoltoaan..Viisas poni!

Aamusumuun laukkasivat ponit!


sunnuntai 21. elokuuta 2011

Aivan villiä menoa

Turusen Jenna kävi eilen ratsastamassa Liinulla. Tytöt hyppivät ensin vähän esteitä. Liinu oli ilmeisen ruosteessa, kun kielsi pressu-vesiesteen eteen ja Jenna mätkähti alas. Onneksi ei mitään sattunut, mutta oli minun pakko kysyä, että missähän ne tyttöjen turvaliivit oikein ovat?

Jenna ja Liinu
Henna ja Onni loikkivat vähän korkeampia esteitä.
Esteharjoituksen jälkeen tytöt antoivat ponien hengityksen tasaantua ja pienen palautumisjakson jälkeen antoivat ponien ihan tosissaan kisata keskenään. Molemmat ponit olivat aivan innoissaan ja tuntuivat oikein venyttävän itseään kovempaan vauhtiin. Tuo vapaa meno on kyllä hermolepoa ja stressin poistoa Onnille. Tosin kyllä Liinukin nautti vauhdikkaasta menosta ihan täysiä. Tytöillä oli hieman hankaluuksia hiljentää vauhtia.



Ei meinaa ponit pysähtyä


Lopuksi meidän ponien hoitaja Tinja ratsasti Onnilla kävelyä loppuverran ajan.


Ratsastuksen päätteeksi ponit pestiin ja jalat hoidettiin.

Savet jalkoihin
Pestyt ponit nautiskelemassa mullasta

Ah, niin puhdas poni..


lauantai 20. elokuuta 2011