sunnuntai 30. syyskuuta 2012

Kisakausi ohi

No päättyi viimeinkin kilpailukausi Riihimäen raviradalla. Talkooporukkaa tuntui välillä olevan vaikea motivoida saapumaan paikalle. ONNEKSI, uusia innokkaita talkoolaisia saimme loppukaudesta osallistumaan ja opettelemaan kisajärjestelyitä.

Vielä kerran täytyy kiittää kaikkia kilpailuiden taustajoukkoja, radan rakentamisesta buffan kassan rahastukseen. Kaikkia teitä/meitä tarvittiin!

Kilpailijoiden jäljiltä hyljätty rata.
Ihme ja kumma rata oli ihan käyttökelpoinen mammuttisateiden jälkeen. Pieniä lätäköitä oli siellä täällä, mutta muuten rata oli aika hyvä! Ei ollenkaan upottava ja mutainen!

Hennakin osallistui kahteen luokkaan hieman heikolla menestyksellä. Pikku luokasta tuli jälleen hylsy ja seuraavasta, 85cm luokasta 7. sija ja hylsy siinäkin kakkos vaiheessa. 

Henna kun ratsasti kesän ravureita Ruotsissa, niin se tuntuu näkyvän vieläkin oman ponin kanssa. Tyyli oli aivan eri... Myöskin OnniPoni on selkeästi yhden ihmisen poni ja sitä ratsasti kesän muutama ihan kivasti ja nätisti ratsastava tyttö, mutta...kun tuo poni näyttää juurikin olevan vain yhden ihmisen ratsastettava.

Tästä alkanee taas uusi virittäytyminen uuteen kauteen!




Kiitos kaikille mukaville talkookavereille, kisakumppaneille ja kisaäideille ja -isille! Oli mukava olla kahdella puolella kisajärjestelyissä. Talkoolaisena ja poniäitinä!

lauantai 22. syyskuuta 2012

RiRa:n koulukilpailut Herajoella

Tänään olivat RiRa:n tämän vuoden viimeiset kouluratsastus kilpailut. Henna osallistui ihan kannatuksen vuoksi vain ja ainoastaan raviluokkaan. Eipä vielä OnniPonin kanssa kannattaisi muuhun osallistuakaan. Sen verran tyttö poninsa tuntee.

Kotiin tuomisina oli 2. sija sinisine ruusukkeineen ja tavarapalkintona riimu riimunnaruineen.





Näiden kahden kuvan välill mahtui myös kunnon verra ja kilpailu...



Kiitos!
Vähän oli lopussa Hennan jalan paikka hakusessa...liekö liian lyhyet jalustinhihnat?


Riihimäen Ratsastajat ry
1
Luokka 1 Raviohjelma 2009 Jakaminen 21H
Avoin Ri-Ran jäsenille ja Herajoen tallin asiakkaille
Tuomari C: Johanna Muurinen
4 lähtöä, 2 Sijoittuu.
1 Jasmin Vornanen Neron (16) Riihimäen Ratsastajat ry 100 66,667
2 Henna Laaksonen Monblan (43) Riihimäen Ratsastajat ry 99 66,000
3 Sarita Saarentausta CB Layra (36) Riihimäen Ratsastajat ry 96,5 64,333
4 Ada Savolainen Sörbys Velisia (28) Riihimäen Ratsastajat ry 87 58,000

lauantai 15. syyskuuta 2012

Ostoksilla

Kanatarvikkeita kävin ostamassa. Vesiautomaatin, ruoka-automaatin ja lämpölampun. Kohta on kanoilla mukavat olot. Heposille ostin säkin pellavaista ja purkillisen biotiinia. Ja koirat saivat säkin JahtiVahti kanariisiä.



Lisää kuvateksti
Juoma-automaatti



Lämpölamppu 

Henna harjoitteli Onnilla raviohjelmaa. Vähän kankeaa oli tytön ratsaille nousu eilisen jälkeen..

Mars selkään

TuiTui sai tänään ensimmäistä kertaa kärryt peräänsä täällä kotona. Suhteellisen hyvin poni meni. Laiskan pulskea tamma tuntui saavaan tarpeekseen koko kärryjen kiskonnasta jo puolessa välissä harjoitusta. Sitkeästi jatkoimme loppuun ja poni sai kiitokset.





sunnuntai 9. syyskuuta 2012

Tipuset ovat kovasti kasvaneet

Kanatipuset ovat kovasti kasvaneet kesän aikana. Vielä menee muutama kuukausi ennenkuin vanhimmat niistä aloittavat munintansa. Vaalean kirjava kukkokin on kasvattanut helttaansa sen verran että erottuu akkalaumastaan.

Kukon oikealla puolella oleva Manta on väritykseltään minun suosikki.

torstai 6. syyskuuta 2012

Hajamietteittä jälleen kerran

Onni rokotettiin eilen ja viettää nyt muutaman päivän ihan kepeästi laiduntaen. Taas on puoli vuotta eteen päin rokotusasiat kunnossa. On jotenkin niin helppoa pakata poni koppiin ja kiikuttaa se tuohon keskelle Riihimäkeä, jossa Olkkosen Satu rokottaa ihan ilman ajanvarausta. Vaivatonta meille ja vaivatonta eläinlääkärille.

Alatalon Taru oli saanut muokkailtua jo viimeiset Riksun kisakuvat. Kiitos Tarulle!

Hervoton kesärumpu Onnilla!


Henna ei ilmeisesti ole ihan 100 varma harrastamastaan lajista. Hieno  sliding stop!

keskiviikko 5. syyskuuta 2012

tiistai 4. syyskuuta 2012

Tämän viikon suunnitelmia

Onnille tilasin infulenssa rokotuksen. Tuntuisi olevan nyt ihan sopiva aika rokottaa, kun ei ole pakko treenata mihinkään eikä kisoihinkaan olla menossa. Puolen vuoden välein on poni rokotettu. Sama tahti jatkukoon.

Kengittäjälle pitäisi soittaa ja sopia seuraavalle viikolle vuoluaika TuiTuille. Sen kaviot ovat aika kamalat. Tämä mennyt viikko on harjoiteltu jalkojen nostoa ja muutenkin ihan vaan on totuteltu uuteen kotiin. Tosin eilen Henna laittoi silat TuiTuille. Vähän sellaista varusteiden mallailua ja etsintää. Tällä viikolla olisi tarkoitus pistää poni aisoihin.

TuiTuikin pitäisi rokottaa ja raspata, mutta taidan sitä hieman pitkittää, että voidaan Onninkin purukalusto katsoa samalla. Niin ja ultrata se pitäisi ja tehdä vakuutustarkastus. Suppea vakuutus sillä jo onkin, mutta jos laajemman meinaan sille ottaa, niin eläinlääkärin pitäisi se tutkia ja jalat taivuttaa. Seuraava eläinlääkärin käynti onkin sitten varmaan lokakuun lopussa- marraskuun alussa.

TuiTui totuttelemassa päivärutiineihin

sunnuntai 2. syyskuuta 2012

Wirtaiset ponit

Tänään olikin meidän poneissa wirtaa ihan yli oman tarpeen. Onnikin riehaantu laitsalla vielä ratsastuksen jälkeen ja sai TuiTuin mukaansa riekkumaan...



Pinkaisu


Tuleva raviponi?

Sporttiponilla itsetreenauksen jälkeen suonet pinnassa.

Nouse Ratsaille

Eilen lauantaina oli raviradalla RiRa:n seuraestekilpailut ja samalla seuramestaruuskilpailu. Myös valtakunnallista Nouse Ratsaille tapahtumaa juhlittiin useiden lähiseudun yhteistyötallien kanssa. Klo 10 aikoihin raviradalle saapui ensimmäiset innokkaat keppihevoskisaajat ja esitykset raviradan etusuoralla alkoivat noin puolta tuntia myöhemmin. Päivän teemana tuntui olevan Musta Ja Valkoinen.



Herajoelta oli aivan ihana shettiskatrilli pienine ratsastajineen. Sammallistosta esiintyi hieman isommat hevoset ja ratsastajat.


Henna esiintyi ensimmäisenä ihan vaan täytenumerona. Pienen tytön My Little Pony- unelmasta voi tulla totta ison tytön My Little Ponyn kanssa.


Kilpailuihin Henna osallistui 85cm ja 95cm luokkiin. Matalammassa tuli hylsy kahdella kiellolla ja 95cm luokassa 8. sija yhdellä kiellolla. Henna sanoi, että kiellot olivat ihan omia mokia. Ja Onnistapa on tullut kesän aikana aika juoni. Se kun ei pelasta enää yhtään mitään, jos ratsastaja tekee virheen. Keväällä se vielä yllätti ratsastajan pari kertaa. Joka tapauksessa 95cm luokasta tuli hyväksytty tulos.