sunnuntai 28. lokakuuta 2012

Kaunis sunnuntai Voistiossa

Vuoden viimeisimpiä kauniita päiviä taisimme viettää Voistion Tallin harjoituskilpailuissa tänään. Henna osallistui Onnilla pikkuluokkiin ihan treenimielessä, kun ponilla ei ole vielä hokkikenkiä, niin sai sitten maneesissa vähän pikku hyppyjä hypätä.

Onnilla oli koekäytössä se uusi sähköinen loimi ja se tuntui toimivan oikein hyvin. Poni oli valmiiksi jo lihakset lämpimänä kun otimme sen ulos traikusta. Ihan tykätty loimi on.

Verryttely kävelyä
Maneesi verraa
Henna ratsasti nätisti ja siistillä rauhallisella tempolla. Mitään kaahottelua tyttö ei halunnut, kun kuitenkin kyseessä oli treeni. Ja näin jatkettaneen koko talven. Onnille käymme näyttämässä hieman uusia paikkoja ja harjoitellaan ja treenataan kuntoa.

70cm sarjan A-osa
Kunniakierroksella
Poni tuntui nauttivan kauniista sunnuntaista ihan koko olemuksellaan...

Viimeisten auringonsäteiden keruuta
Palkintojakin saimme kotiin tuomiseksi.


Kotiin tuomisina oli jeattu ykkönen 50cm luokassa ja 3. sija 0-tuloksella 70cm luokassa.

lauantai 27. lokakuuta 2012

The Electric Horseman

Muistan vuonna nakki ja sota, jenkeissä ollessani elokuvan The Electric Horseman. Suomeksi tuo elokuva oli nimeltään Valaistu Ratsumies. Kuulostaa niin hassulta tuo nimi äidinkielelläni.



Aasinsiltana tuosta elokuvasta tähän hetkeen...Huh!!! 33 vuotta on vierähtänyt tässä välissä. Minne ne ovatkaan kadonneet? No, joka tapauksessa meillä on nyt The Electric Pony! Eilisellä Espoon reissulla haimme Hennan kaverin äidiltä OnniPonin sähköloimen. Eli loimi on sellainen, johon liitetään ladattu akku ja se lämmittää hevosen isoja lihaksia. Loimessa on pienelle akulle tasku ja sen sisällä kulkee johdot ja lämpövastukset. Saatiin se edullisesti koekäyttöön ja kaupan päälle satulahuopa. Tämä on periaatteeltaan sellainen kuin ihmiselle tarkoitetut lämpöpeitot.

Loimi, akku ja laturi

Kaupan päälinen..mainoshuopa

Kuvassa näkyy missä lämpövastukset ovat, tai ainakin vähän sinnepäin

perjantai 26. lokakuuta 2012

Perjantaiostoksilla

Hennalla on ollut tämä viikko syyslomaa ja minäkin pääsin ajoissa lähtemään harjoittelustani. Käytiin Hipposportista hakemassa Onnille tilattu Mattesin correction pad. Arvatenkin sininen. Samalla tarttui mukaan Lik It nuolukiviä.

Mattesin correction pad, sinistä lampaankarvaa tietty

3 kahden hinnalla
Samalla reissulla tilattiin Hennalle se Samshieldin kypärä. Kerkiää ilmeisesti vielä tänä vuonna saapumaan. Sitä sitten odotellessa.

Tottakai nimikoituna


Pois tullessa poikettiin Ikeaan ja sieltä hommattiin rehuastioiksi kaksi muovista pönttöä... Ihan edullisetkin olivat, kun vain vajaa 15 euroa maksoivat kappale...

Uudet rahuastiat
Ja tottahan Henna, kahvikissa tarvisti uuden kahvivekottimen...


sunnuntai 21. lokakuuta 2012

HIHS koettu ja käyty

Vieteimme Hennan kanssa koko lauantain Horse Showta ihmetellen ja myyntikojuja kierrellen. Varsinaisesti mitään ostettavaa sieltä ei löytynyt, mutta Henna osti Onnille linimenttejä ja MSM-jauhetta sekä HV Polo kassin. Jo pidempään olemme etsineet Hennalle myös ratsastussaappaita ja paikalla oli italialainen saappaiden valmistajan myyntipiste ja sieltä löytyikin tosi edullisesti kivan näköiset ja kuulemma hyvin jalkaan sopivat saappaat.


Saimme myös mukavaa seuraa Virosta. Viive tyttärineen vietti päivän kanssamme. Söimme Silver Star Caféssa ihan kunnon ruuat ja loppuun asti katsoimme koko lauantain ohjelman.


Kaunis Helena!

Näkymä areenalle Silver Star Cafésta
Yhden jutun Henna lisäsi toivomuslistalle, sovittikin jo siellä HIHSissä ja varmaankin ko. kypärä jossain vaiheessa hommataan. Tosin vastahan minä muutama kuukausi sitten Pikeurin GPA:n kisakäyttöön ostin. Samshieldin kypärä kuulemma tuntui sovittaessa tosi hyvältä päässä ja oman maun mukainen ulkonäön muokkaus on kypärässä pelkkää plussaa sen käyttökestävyyden lisäksi.




lauantai 20. lokakuuta 2012

Hennan tuleva joululahja

Henna saa joululahjaksi tälläisen....

TuiTui ja Henna

Paspispahvien kanssa teos on n. 80 x 70 cm.

Anssia tahdon kiittää tästä teoksesta...uusi tilaus on jo vetämässä...kunhan vaan löydän sopivan kuvan, josta teettää se taulu.

Taiteilijan töitä pääset ihailemaan kotisivuiltaan vaikka tästä linkistä ...no eipä löytynyt linkistä mitään, joten lisään sen myöhemmin. Ilmeisesti osoite on muuttumassa tai sisältöä muutetaan.

Googlettamalla Anssi Mikael Okkonen löytyy kuitenkin kuvia Anssin teoksista.

torstai 18. lokakuuta 2012

HIHS kutsuu

Launataina olemme Hennan kanssa menossa koko päiväksi Horse Show:n. Saamme vieraaksemme Virven tyttärineen Virosta! On oikein mukava taas nähdä. Varasin pöydän Siver Star Cafésta joten saamme illalla ihan kunnon ruokaa Hesen ja Sibyllan tarjoiluiden tilalle. Ja näkyväisyys kentällekin pitäisi olla oikein hyvä! Virve...ehkäpä hieman kuoharia kilistellään?



Henna todennäköisesti shoppailee??? Auta armias...500€ on selällään ihan kättelyssä.

Illan päätteeksi kallistamme päämme Sokos Hotelli Pasilassa Tuttu ja mukava yömajamme jo usean vuoden ajalta.

sunnuntai 14. lokakuuta 2012

Aluekatsastukset ohi

Esran alueen esteiden aluekatsastukset ovat ohi. Lauantaina ja tänään kävi Henna näyttämässä taitonsa Hakalan Tepolle. Perästä sitten varmaankin kuuluu riittikö rahkeet.

Lauantaina ohjelmassa oli lähinnä puomityöskentelyä ja muutaman esteenkin hyppäsivät. En tiedä oliko jännitystä ilmassa ponilla vai Hennalla vai molemmilla. Ihan putkeen ei mennyt lauantain harjoitukset, mutta eivät kyllä huonostikaan.

Valmentajan ohjeita kuulemassa
Tänään oli ohjelmassa radan ratsastusta ja täytyy sanoa, että Onni yllätti positiivisesti. Henna valitsi rohkeasti 100cm esteet hypättäväksi. Ja kaikki radan esteet olivat korkeudestaan tapissa. Ratsukko ei ole koko tänä vuonna hypännyt edes treeneissä tuollaisia. Tosin Onnin hyppytaidot ovat tottakai tiedossa. Kesän jäljiltä poni ei vaan ole vielä parhaassa mahdollisessa kunnossa.

Onni hyppäsikin kolistelematta kaikki esteet, mutta viimeiselle esteelle kostautui Hennan herpaantuminen. Lähestyminen viimeiselle oli huono ja poni kielsi. Muuten vesieste ja erikoiset portit olivat tänään ihan 'piece of cake'. Opittavaa siis on vielä paljon.

Valmentaja tuntui oikein hyvältä ja jämäkätä.

Verryttelyä

Kävelyä ennen valmennusta

100cm

perjantai 12. lokakuuta 2012

Viikolla on tehty ruokaakin...

Eli kokkailemaan olen kerinnyt ihan mukiin menevästi...







Visiittipaistosta, spagetti-juustopaistosta ja broiskukeittoa tuli tehtyä. Paistoksia syötiin kaksi päivää ja keittoa nyt tänään perjantaina. Ohjeet löytyvät sivulta Kotikokki

Tuo Kotikokki on se minun paras keittokirja. Sinne tulee tallennettua näitä omia tekeleitä ja sieltä löytää paljon ihan uusia reseptejä.

maanantai 8. lokakuuta 2012

Sunnuntaiajelua

Eilen oli jälleen TuiTuin ajelua. Olipa mukava ilma. Aurinkokin vähän pilkisteli.



Tammuska, jonka luulimme luonteeltaan olevan aika lepsu, onkin ihan voimakastahtoinen tyttö! Hän osaa komentaa koiraa ihan kunolla ja välillä kokeilee kärryjen edessä, että tarviiko vieläkin jatkaa...Ja selästä liikutettaessa osaa olla Hennan riemuksi ihan vallaton. Tosin viisas poni on. Liinassa liikutettaessa osasi jo kahden kerran jälkeen toimia kuin vanha tekijä.


sunnuntai 7. lokakuuta 2012

Tallinna International Horse Show

Tulipa ensimmäistä kertaa käytyä Tallinnan Horse Showssa. Ja kuten siellä törmäämäämme Jalassolan Kari totesi: "Tuskin on viimeinen kerta". Ja todennäköisesti näin tulee tapahtumaan. Vietimme koko lauantain Saku-hallissa ihaillen kilpailevia hevosia, tehden edullisia löytöjä myyntipisteistä ja muutamaan tuttuunkin törmäsimme siellä.

Estekisoja tuomaroinnut Kari Jalassola on tuo pidempi mies keskellä esteen takana kasvot kameraan päin

Henna teki muutaman ihan kivan löydön saksalaisen hevostarvike firman outletistä. Mukaan tarttui Pikeuria ja Roecklia, kuinkas muuten.

Pikeuria

Pikeurin pipo, taustalla Helenan palkintoruusukkeet


Pikeurin leatherlook pusakka löytyi 50€ ja villapipo maksoi 15€. Myös kahdet Roecklin hanskat Henna osti. Toiset samanlaiset ohuet siniset kuin oli jo aiemmin ostanut ja toiset aavistuksen paksummat nappanahkaiset mustat. Edulliset olivat myös nuo hanskat.

Matkaan läksimme perjantai-iltana Vikingin laivalla ja Tallinnaan perille saavuimme puolen yön aikaan. Meitä oli satamassa vastassa Virve, joka kuljetti meidät kotiinsa. Saimme nauttia Virven ja tyttäriensä vieraanvaraisuudesta niin majoituksen, kuin kuljetustenkin osalta. TUHANNET KIITOKSE!