sunnuntai 25. marraskuuta 2012

Ponien hoitoa

Eilen, lauantaina kävi Olkkosen Satu tekemässä poneille vuosihuollon. Kaikkien hampaat raspattiin ja TuiTuin rokotukset aloitettiin, sudenhammas poistettiin ja se ultrattiin tiineeksi. Onnin jalkaa tutkittiin ja todettiin, että klinikkareissu on tulossa. Voi harmi!  Minä hattarana tietenkin unohdin pyytää matolääkkeet poneille. Tarvii koittaa viikolla muistaa käydä hakemassa.

Hennalta jää nyt sitten Voistion valmennus ja aluevalmennus väliin. Onni on saikulla vielä toistaiseksi määrittelemättömän ajan. Sen pikkuinen tarha on puolitettu vielä pienemmäksi, ettei se pääse riehumaan ja juoksemaan. Vaikkei poni ole viikkoon saanut yhtään väkirehua, niin siinä tuntuu olevan virtaa ja se oli eilen loikannut vauhdittomasti aidan yli ja karauttanut pururadalle...että sellaista lepoa sillä. Viikolla varmaan saadaan kuulla tuomio, kunhan saan ensin klinikalle ajan.

Onni hammashoidossa


TuiTuin sudenhampaan poisto

Lindankin hampaat raspattiin ja todettiin, ettei poneja tarvitse hampaiden osalta hoitaa kuin vasta aikasintaan vuoden päästä. Toivottavasti eläinlääkäriä ei tarvita aiemmin kuin vaan rokotuksiin. Paitsi nyt tietty se Onnin jalan hoito vaatii vielä ultrausta ja lausunnon.

Minä en uskonut TuiTuin olevan tiine. Jotenkin vaan oli sellainen tunne, että ei ole ennen kuin omin silmin nään. Tosin olisihan nuo merkit pitänyt jo huomata. Tamma syö kuin hevonen, se kiukuttelee tarhakaverilleen ja onhan se hieman pyöristynyt, eikä kiimojaan ole näkynyt koko meillä olonsa aikana.

Täytyy vaan toivoa kädet ja jalat ristissä, että tällä kertaa tiineys menee loppuun asti toivotulla tavalla. Ettei vaan käy niin kuin Liinulle :( Ainakin ihan positiivisesti täällä odotellaan vajaan 5 kuukauden päästä pikkuista varsua.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti