torstai 9. kesäkuuta 2011

Helikoptereita..

Hevosilla oli eilen ja toissapäivänä helikopterien siedätystä. Toissapäivänä pihan yllä pörrässi useaan otteeseen yksi helikopteri. Oletin sen olevan ilmakuvajan kun myös omakotitaloaluueen yllä pyöri pitkään. Eilen sitten ilmeisesti Pyörremyrsky-sotaharjoitusten kopterit pörräsi pihan yli kahteen otteeseen. Ensimmäisellä kerralla lensivät niin matalalla, että ponitkin pelästyivat. Onni oli tarhassa ja Liinu suupielistä kiinni, kun Henna valjasti tammaa. Siinä se hetken pomppi yläpystyä kun hervottoman kovalla metelillä kopterit lensivät todella alhaalla ja ihan päältä yli. Takaisin tullessa sentään lentelivät vähän ylempänä. Kaipa nuo tottuisi, jos joka päivä olisi vastaavaa.

Meni sitten tämä vihreäkin hienosti ja vielä varjosuunnasta


Onni ja Henna kävivät tänään valmennuksessa. Tänään oli oikein hyvä päivä. Ensimmäiselle esteelle (vihreälle tottakai) poni kielsi, mutta Aki hieman komensi Onnia ja sen jälkeen kaikki muut ja samaten se vihreä menivät ihan hyvin ilman sen suurempia ihmettelemisiä, vaikka aurinko teki aika mahtavat varjot joidenkin esteiden eteen! Ratsastus oli ihan selkeästi parempaa kuin aiemmilla kerroilla ja ponin tempokin tuntui tasaiselta ja hyvältä. Kotiläksyjä Henna sai harjoteltavaksi ja niitä sitten harjotellaan. Kuuliaisuutta pohkeille.


Tämäkin meni yli ensimmäisellä kerralla vaikka on sellaisessa paikassa, jossa Onni on kieltänyt matalalle ristikollekin! Ja aika hyvät tummat varjotkin ovat esteen edessä. Tuossa kohdassa on jotain tuolla radan reunalla mitä poni ilmeisesti ihmettelee...

Ensimmäisen kerran Henna ratsasti Onnia pee wee kuolaimella muualla kuin kotona. Tyttö sanoi kuolaimen toimivan hyvin ja poni oli paremmin kuulolla. Tuota nyt sitten varmaan jatkossa käytetään ainakin esteharjoituksissa.

Seuraava valmennus on meidän ratsukolle kahden viikon päästä. Ensi viikon valmennus jää väliin, kun Henna on menossa ratsastusleirille ja samaan aikaan Onni saa pitää reilun viikon mittaisen huilaus hetken. Poni saa syödä hyvin ja nauttia ihan vain olostaan ja kerätä voimia loppu kesää varten.

Tänään Onnilla oli kevyt lenkki satulatta ihan vaan nauttien lämpöisesta ja aurinkoisesta aamusta. Tästä se Onnin loma nyt alkoi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti