keskiviikko 29. elokuuta 2012

Hennan hyvät Uutiset

Tiistai oli Hennalle Loistava päivä. Tui Tui saapui viimein pitkän odotuksen jälkeen kotiin. Henna jäi koulusta pois vastaanottamaan ponia, kun itse en voinut olla töistä poissa.

KImot tutustuvat toisiinsa

Lisää hyviä uutisia päivään toi puhelu, jossa ilmoitettiin Hennan pääsevän Erkylän kartannon tallille viikonloppuisin töihin. Työvuorot Henna aloittaa loppu vuodesta TET-jakson jälkeen.

maanantai 27. elokuuta 2012

Eilen kisat Aulangolla

Aivan ihanassa säässä vietiin Aulangon alue-estekilpailut läpi eilen. Aurinko paistoi oli todellakin lämmintä vaikka mennään jo elokuun loppua. Miljöö Aulangon ulkokentällä on aivan ihana. Vanajaveden ranta on aivan ratsastuskentän vieressä.

Henna osallistui vain 80cm seuraesteluokkaan, kun arvuutellaan vieläkin ponin kuntoa. Poni oli kyllä pirteä ja siitä pirteydestä se sitten rokotti Hennaa kahdella kiellolla. Kun jälleen kerran Onni kyttäsi kaiken maailman portteja siellä. Kunto sinänsä ei ole ihan kohdallaan ja poni tarvitseekin vielä jonkin verran treeniä kesän jäljiltä.

Seuraavat kisat ovatkin Riihimäellä viikon päästä seuran omat mestaruuskilpailut. Henna on kait ilmoittautumassa niihin, mutta katsotaan nyt vielä. Tänään ponilla on ohjelmassa kävelyä ja huomenna vapaapäivä. Keskiviikon valmennuksen me taidamme jättää väliin. Onni on ollut aina parempi, kun sillä ei ole kahta kertaa viikossa hypätty.

Hennan treenikaveri putosi siellä Aulangon verkassa hevosensa selästä ja vietiin ambulanssilla sairaalaan :( Onneksi mitään pahempaa ei sentään käynyt ja ratsastaja ilmeisesti pääsi tarkkailtavan yön jälkeen sieltä kotiin.

Verryttelyä



Huomenna onkin jännä päivä. TuiTui saapuu viimeinkin kotiin! Sitä odotellessa...

perjantai 24. elokuuta 2012

Raparallia

Torstaina oli valmennus Riihimäen raviradalla. Edellisenä päivänä oli satanut ihan älyttömästi ja kenttä oli todella VETINEN! Silti se kesti hyvin valmennuksen ja hypyt sujuivat hyvin eikä pohja tuntunut liukkaalta. Tosin mitään nopeita teitä ei harjoiteltu, mutta ihan perus estetreeni oli ohjelmassa. Eihän Aki hypyttäisi yhtään, jos se olisi vaarallista hevoselle tai ratsastajalle. Kyllä ammattitaitoinen valmentaja tietää missä mennään ihan rapakelilläkin.

Täytyy kyllä sanoa, että niin paljon kun kentän pohjaa on haukuttu, niin kyllä se oli hyvä ja pitäväkin oli myös ihan extream-olosuhteissa. 90cm -100m hypättiin ihan kelistä riippumatta. Lisämausteena treeneihin toi ihan vieressä pelaavat jalkapallojunnut! Eivät haitanneet yhtään!

Rapa roiskuu




maanantai 20. elokuuta 2012

Ensimmäinen valmennus sitten kevään

Sunnuntaina oli Hennalla ensimmäinen valmennus sen jälkeen kun keväällä Ruotsiin lähti. Onneksi Aki piti kunnollisen verryttelyn alkuun, jossa oli paljon taivutuksia ja hevosen kuuliaisuutta. Hieman oli hennan taidot ruosteessa ja ponikaan ei ihan huippuvireessä ollut. Henna sanoi Onnin olevan vähän tahmea ja hikoilihan se normaalia aiemmin.

Onni kielsikin kerran yhdelle ihan normaalille pystyesteelle. Henna kun on alkanut hyppämään selässä ennen ponia, niin poni varmaankin tuumasi, että hypätään yhdessä tai sitten ei ollenkaan...

Kunnon kohotusta on ponilla tiedossa tässä syksyn aikana. Valmennusta ja pitkähköjä maastolenkkejä ja taivutuksia. Tosin kyllä Onnin kaltaisella hyväkuntoisella ja terveellä ponilla kunto palautuu aikalailla nopeasti kunhan ruokinta ja treeni palautetaan normaaliin.


Taivutuksia



Henna hyppäsi enneen ponia..ja mitään ei poni anna ilmaiseksi

lauantai 18. elokuuta 2012

Aamutuimaan

Ei mennyt sekaisin Onnin aamu ja ilta ruuat. Henna osti Ruotsista ruokinta ämpärien suojahuput joissa lukee toisissa Breakfast ja toisissa Dinner. Ihan hyvät huput ovat. Ei mene linnut eikä hiiret kuokkimaan ponien ruokia.



Onni nautti kauniista ja usvaisesta aamusta...



Selma sai syntymäpäivälahjaksi pinkin hevostarvikeboxin. Kovasti tyttö tykkäsi siitä ja ylpeänä kanniskeli ympäri pihaa ja auttoi Hennaa harjaamaan Onnia omilla pinkeillä harjoilla.

Mimmikin tutki kiinnostuneena mitä tarvikeboxi sisälsi

perjantai 17. elokuuta 2012

Katsu tuli taloon

Toissapäivänä hain työkaveriltani aivan ihanan kissanpennun. Vaikka tuo Katsu onkin ollut ihan pihakissana, niin voi kuinka kesy ja mukava se on. Syliin ottaessa se aloittaa heti kehräämisen ja nautiskelee täysin siemauksin silittämisestä.



Eilen annoin pennulle matolääkkeet. Hieman pikkuinen pyristeli vastaan, mutta sain kuitenkin annettua ihan hyvin.

Sisäkoirien kanssa sillä on vielä pientä kismaa. Ovat kuin kissat ja koirat...Fiksuna kissana tottunee koiriinkin.

keskiviikko 15. elokuuta 2012

Vähän treeniä

Hennan kanssa oltiin viikonlopun RiRan kilpailuissa talkoolaisina. Kisojen päätyttyä haimme Onnin kotoa ja Henna vähän näytti sille raviradan ihmeitä.

Muutaman hypyn hyppäsivät pitkän ja kunnollisen alkuverryttelyn jälkeen. Ponilla oli kyllä vähän kunto laskenut kesän aikana. Ja Henna sanoi, että vasemmalle se jäykempi kuin oikealle. No, riittääpä ainakin tytöllä töitä joksikin aikaa.







lauantai 11. elokuuta 2012

Buzz..,Buzz.., Buzz...

Buzzadorina on pakko taas kehua, että hienosti olemme tuijottaneet ilmaisia buzzaus elokuvia.


Tosin pientä kankeutta on ollut VIAPLAYn käytössä, mutta ehkäpä se tästä selkiää.

torstai 9. elokuuta 2012

Arki alkaa pikku hiljaa...

Henna on ratsastellut Onnilla joka päivä paluustaan lähtien. Aluksi ihan kevyesti ilman satulaa ja maastoillen. Eilen tekivät puomiharjoituksia ja tänään hyppäsivät muutaman hypyn ihan tässä kotona pellolla.

Onni tuntui olevan aivan innoissaan, kun näki esteen. Siihen ílmaantui extravirtaa ja vähän se alkoi painamaan ohjillekin. Oli oikein mukavan näköstä vierestä katsella innokasta ponia!

Pari kertaa Henna hyppäytti Onnia vähän matalammalla esteellä ja minä sitten tekaisin pyynnöstä okserin niille ja vähän korotin myös sitä estettä. Onni tuntui oikein imasevan esteelle! Henna ripusti pari härpäkettäkin (Ruotsin tuliaisia Hööksistä) siihen puomiin heilumaan, mutta nekään eivät tuntuneet Onnia häiritsevän. 95 cm okseri meni muutamaan kertaan ihan heittämällä yli.

Tänään oli tosiaankin ohjelmassa vain muutama hyppy ihan vain Hennan zekkausta varten. Tai siis Henna kokeili vähän Onnin kuntoa ja intoa. Ainakaan poni ei pahemmin hikoillut muuta kuin satulan alta ja into pikeena, korvat tötteröllään se loikki estettä.


Onnilla oli nyt kolmatta kertaa tuo uudelleen nahoitettu pee wee- kuolain suussa. Nahoitin sen Wahlstenilla paksummaksi kuin edellisellä kerralla ja Henna sanoi, että poni toimii sillä ihan samalla lailla kuin sillä ohuemmallakin.

Sunnuntaina on suunnitelmissa mennä näyttämään Onnille ravirataa kisojen jälkeen. Ensin talkoilemme seuraeste kilpailuissa ja sitten haemme ponin vähän tutustumaan loppu syksyn kisatantereeseen...



sunnuntai 5. elokuuta 2012

Kotona

Eilen saavuimme kotiin Örebrosta. Oikein mukava kuin reissu olikin, mutta kyllä kotona on vaan niin ihanaa =)

Hennan siskot olivat pesseet ja puunanneet ja koristelleet Onnin Hennan saapumisen kunniaksi...


My Little OnniPoni muisti vielä Hennan ja kehnäsi, töni ja tuuppi Hennaa tuntemisen merkiksi. Pikkuinen Selma, joka on koko kesän hoitanut Onnia enemmän tai vähemmän ei tainnut muistaa Hennaa ja huusi suureen ääneen närkästyneenä ja kovin hermostuneena, että: "Mitä toi tekee mun ponille?". Selma kun on ominut ponin ihan kokonaan itselleen...

Selma taustalla hermona, että mitä hänen ponilleen tapahtuu...
Hennan toinen poni, TuiTui jäi vielä Raunolle Ruotsiin. Juuri ja juuri kerkisivät sille kärryt pistää taakse ennen Hennan kotiin lähtöä. Rauno lähettää ponin Pakarisen Arin kyydissä Suomeen jahka sen poskessa oleva ventti on kunnolla parantunut ja sillä on keritty ajamaan vielä jonkin kerran kärryillä.

Ensimmäistä kertaa kärryjen edessä.
TuiTui oli perjantaina 3. päivä ensimmäistä kertaa kärryjen edessä. Fiksu ponihan se on, mutta todellakin poni! Hieman sillä oli jarrut päällä ja matkavauhti oli hitaan puoleista. Toisaalta poni ei tuntunut pelkäävän mitään, ei edes aisoja kyljessä, tosin tarkkaan se kuunteli hiekan rapinaa kärryjen pyörien alla.

Hienosti silti poni toimi. Ennen kärryajoa TuiTui ei tiennyt oikeasta tai vasemmasta mitään ja se ohjasajettiin 3 kertaa ennen!

TuiTuin ajon jälkeen kerkisimme vielä shoppailemaan..

Ensin Henna osti paikallisen Hööksin tyhjäksi! Sitten poikkesimme vieressä olevaan merkkiliikkeeseen, Till Hästiin. Sehän tuntui olevan Hennan taivas, kun siellä myytiin Pikeuria! Tosin tällä kertaa mukaan tarttui tumman siniset John Whitaker- malliston ratsastushousut. Harvoin Henna löytää sopivia housuja, jotka eivät takapuolesta lököttäisi. Nämä olivat oikein timmit ja sopivat. Jopa myyjä kehui niiden olevan todella hyvän näköiset päällä. Koko 32 =)

Kuvassa kori vielä puolillaan.. @ Hööks Örebro

Tälläiset tummansiniset matkasi Till Hästista Suomeen