maanantai 30. toukokuuta 2011

Voikukkalaukkaa

Kilpailujen jälkeinen päivä on yleensä ollut suhteellisen kevyt verryttely ratsastusta sisältävä päivä, mutta tänään olikin sitten ihan kunnon treeni. Viikonlopun kisat kun Onnia ei paljoa hetkauttanut. Eihän se radalla päässyt etenemään kuin muutaman esteen.



Aluksi Henna ratsasti taivutteluja ja tempon vaihteluita kunnes ponin lihakset lämpesivät. Muutama este erilaisine portteineen meni suht. mukavasti paitsi se ihan kokonaan valkoinen piti ensin kieltää. Toinen johon ensin Onni kielsi oli se valkoinen jonka päälle olin levittänyt kirkkaan punaisen loimen. Sellaista siedätystreeniä oli tänään. Voikukkapellolla Henna lasketteli kunnon irtiotot ja lopuksi vielä reilu lenkki maastossa kävelyä. Poni tuntui oikein pirteältä ja uhkui intoa.

Viikonloppu tuli ja meni

Viikonloppuna oli kahdet kilpailut Riiimäen raviradalla. Lauantaina oli ensin seuraestekilpailut ja sunnuntaina alue-estekilpailut. Meidän osalta kilpailut meni ihan pieleen. Koko viikonloppu oli ihan persiistä! Jostain syystä Onni kielsi molempina päivinä molemmat luokat ulos. No kieltoja tuli kilpailuissa muutenkin paljon. Sunnuntain kilpailut eivät sinänsä ihmetytä yhtään, kun radalla oli paljon erikoisesteitä joita Onni tykkäsi pällistellä ihan urakalla. Toisaalta lauantain esteet olivat lähestulkoon samat joita harjoittelimme keskiviikkona estevalmennuksessa ja tietenkin silloin ne esteet ylittyivät ihan mallikkaasti. Voi huokaus, kun tietäisi ponin aivoitukset tarkemmin.

Lauantaina Henna osallistui myös Brandylla 70cm luokkaan. Kisa meni muuten hyvin, mutta yksi pudotus toi 4 virhettä. Ja tuo pudotus oli selkeä ratsastusvirhe.

Henna ja Brandy








Lauantain kilpailuista
Lauantaina Onni kielsi yhdelle esteelle jo todella kaukaa... Ja Hennalle tuli pakottava tarve halata ponia kesken kilpailun...


Voi kuinka rakastan sua Onni!

Sunnuntaita:


Sunnuntain radat


Sunnuntain kilpailuista




torstai 26. toukokuuta 2011

Estevalmennusta

Eilen oli jälleen raviradalla estevalmennus. Kenttä ja verrakenttä olivat saannut uuden pinnan. Kunnostustöitä oli tehty viikonlopun kilpailuja varten. Viime vuonna verrakentälle tehtiin aika iso kunnostus. Toivottavasti kisatanner on mallikkaassa kunnossa H-hetkellä.


Verryttelyssä Aki korjaili Hennan ratsastusta ja varsinainen harjoitus aloitettiin parilla pienellä esteellä ja lopuksi esteet hypättiin ratana. Lähestymisiä ja sopivan rauhallista laukkaa treenattiin joka esteelle. Yhden kiellon sai Henna ratsastettua, kun lähestyminen ei onnistunut ja poni tuli liian lähelle estettä. Muuten esteet meni ihan mukavasti vaikka varjojakin oli esteiden edessä silloin kun aurinko sattui paistamaan. Onnista näki selvästi pienen epävarmuuden niiden varjojen suhteen, mutta se hyppäsi kuitenkin ihan hyvin.



keskiviikko 25. toukokuuta 2011

Tiistain ratsastustunnit

Jumppasarja Brandyllä
Tiistaiset ratsastustunnit sujuivat takellellen. Sileän tunnin Henna ratsasti Natalla ja estetunnin Brandyllä. Kädet olivat karussa jossain kaulan päällä, takapuoli ei meinannut nousta satulasta ja katse sojotti maahan..Huono päivä kaiken kaikkiaan. Eilisestä ei voi kun parantaa suoritusta. Ilmakin oli myrskyinen. Sileä tunti ratsastettiin maneesissa kovan tuulen takia, mutta estetunti oltiin kentällä. Kuvistakin tuli ihan harmaita, kun hiekka pöllysi tuulessa.

Maassa on jotain tooosi mielenkiintoista


sunnuntai 22. toukokuuta 2011

Tawast Ridersin kilpailut

Onni sai uuden sinisen ruusukkeen, jossa lukee Tawast Riders ry. Alaspään talli perusti jokin aika sitten oman seuran ja nämä olivat meidän ensimmäiset uuden seuran järjestämät kilpailut. Päivä oli ihanan lämmin ja aurinkoinen ja kilpailut vietiin läpi mukavan letkeästi.

Onni osallistui 60cm ja 80cm luokkiin ihan verryttely mielessä ja tarkoituksena hypätä pienet esteet kieltämättä. Eli Riksun edellisiä kisoja vähän paikkaillaan. Tänään kaikki oli ihan hyvin. Pikku luokka meni vauhdikkaasti ja puhtaasti ja 80cm luokkakin oli alun jälkeen vauhdikas, mutta yksi puomin pudotus toi ratsukolle 4 virhepistettä. Alku näytti jotenkin tahmealta ja pudotus ilmeisesti johtui siitä kun poni ei ollut oikein hereillä. Pudotuksen jälkeen ratsukko lisäsi vauhtia ja Onnikin sai hyppyinnon päälle. Positiivinen reissu oli, kun yhtään kieltoa ei meille tullut.

Kilpailut olivat lähinnä treeniä Onnille. Rauhallisesti verrytelty poni ei hionnut koko kilpailusta vaikka lämintä riitti n. 20 asteen verran. Huomenna jälleen on Onnilla vapaata ratsastusta ilman satulaa ja tiistaina pidetään lepopäivä tarhailun ja laitumen merkeissä.



60cm luokka

80cm luokka
Jälleen kotona
Tulokset:

Luokka 1 - Este 60cm arv. A.2.0 Kategoria A + H
22.5.2011 Seuraestekilpailu
Tawast Riders ry, Alaspään Ratsastuskeskus
23 ilmoittautuminen, 22 lähtöä, 6 Sijoittuu
Estetuomari: Linda Eriksson
SijaRatsastajaHevonenPalkintoEste
KasvattajaSukuVirheAika
1Emili MännistöTaajantiina
Kanta-Hämeen Ratsastajat ry040,69
2Henna LaaksonenMonblan
Turengin Ratsastuskoulun Ratsa040,75
3Susa SalminenTaajantiina
Kanta-Hämeen Ratsastajat ry042,00
4Ida-Maria HorsmaJanuska
Kanta-Hämeen Ratsastajat ry044,63
5Birgitta SalminenGaitis
Tawast Riders ry048,78
6Laura LinnaVernadas
Tawast Riders ry050,68
7Jenni TiipiöAlanssi
Tawast Riders ry054,85
8Emma TurunenKirman-Tahti
Kanta-Hämeen Ratsastajat ry055,72
9Johanna SiltanenFreesia
Kanta-Hämeen Ratsastajat ry056,50
10Annamaria MäkeläZara
Tawast Riders ry057,13
11Emmi ToivonenAstra IV
Tawast Riders ry057,54
12Terhi KoivulaOoja
Tawast Riders ry058,75
13Maria KankkunenJanuska
Kanta-Hämeen Ratsastajat ry447,09
14Nelli JuurikiviJuhannuskukka
Kanta-Hämeen Ratsastajat ry449,59
15Oona EerolaTaajantovi
Kanta-Hämeen Ratsastajat ry453,12
16Emma KouhiaPonticello
Kanta-Hämeen Ratsastajat ry457,56
17Johanna NättinenSakiro M
Kanta-Hämeen Ratsastajat ry462,41
18Oona EerolaLil'Romeo
Kanta-Hämeen Ratsastajat ry468,75
19Anni KoivulaHafrinna
Tawast Riders ry483,78
20Eija AhlqvistHuggy Halifax
Tawast Riders ryUte.
20Katja NurmiAkkord
Tawast Riders ryUte.
20Milja-Maria HakamäkiMustausva
Tawast Riders ryUte.
Elina KouhiaPerlafee
Kanta-Hämeen Ratsastajat ry
ylös



Luokka 2 - Este 80 arv. A.2.0 Kategoria A + H
22.5.2011 Seuraestekilpailu
Tawast Riders ry, Alaspään Ratsastuskeskus
19 ilmoittautuminen, 15 lähtöä, 4 Sijoittuu
Estetuomari: Linda Eriksson
SijaRatsastajaHevonenPalkintoEste
KasvattajaSukuVirheAika
1Säde AndstenJuhannuskukka
Kanta-Hämeen Ratsastajat ry051,35
2Elina TamminenSamsom
Tawast Riders ry053,56
3Emma KouhiaPonticello
Kanta-Hämeen Ratsastajat ry059,06
4Jenni AaltonenCsako
Tawast Riders ry061,04
5Johanna NättinenSakiro M
Kanta-Hämeen Ratsastajat ry069,25
6Miia MökkäläMaaren Konsta
Hämeen Ratsastajat ry069,50
7Henna LaaksonenMonblan
Turengin Ratsastuskoulun Ratsa452,25
8Kirsi HosioJowita
Kanta-Hämeen Ratsastajat ry456,34
9Laura LinnaVernadas
Tawast Riders ry467,19
10Emmi ToivonenAstra IV
Tawast Riders ry885,72
11Anni KoivulaHafrinna
Tawast Riders ryUte.
11Raika KeinonenGentile II
Tawast Riders ryUte.
11Emma TurunenKirman-Tahti
Kanta-Hämeen Ratsastajat ryUte.
11Oona EerolaLil'Romeo
Kanta-Hämeen Ratsastajat ryUte.
11Heli MiettunenElyza
Tawast Riders ryUte.
Joona RättöCindy
Ss-Riders-92 ry
Iida JokinenKvarcas
Kangasalan Ratsastajat ry
Iida JokinenKipras II
Kangasalan Ratsastajat ry
Piia SavikkoTaajanliisi
Jokelan Ratsastajat ry

lauantai 21. toukokuuta 2011

Tasista oloa

Ponit laidunsivat tänään tasaisen rauhallisesti. Liinun kiukkukin oli jo suurimmaksi osaksi laantunut, mitä nyt hieman möyrysi. Että tammasta voikin lähteä kammottava ääni!

Henna juoksutti Liinun aamupäivällä ja ratsasti iltapäivällä. Poni alkaa jo näyttää ponilta. Tosin vieläkin on jonkin verran kylkisilavaa ja selässä läskimakkaraa. Ne kun saamme pois, niin sitten voidaan luopua laihdutuksesta ruokkia tamma normaalisti, mutta tietenkin kontroloidusti.

Onnilla Henna ratsasti alku illasta. Harjoittelivat laukanvaihtoja ja pohkeen väistöjä. Sen verran lämmin oli päivä, että ruuna hieman hikoili vaikkei treeni ollut mitenkään raskas.

Ratsastuskoululla olisi huomenna esteiden maalaustalkoot. Me olemme menossa Alaspäähän kisaamaan pariin pieneen luokkaan. Ihan verrytelyksi ja palautukseksi osallistutaan, kun Riksussa tuli niitä kieltoja. Kotona ei Onnilla esteitä juurikaan treenata. Henna saattaa hypätä 1-2 kertaa treenin päätteeksi jonkin erikoisen estevirityksen, jotta saisimme Onnille perspektiiviä noihin oudon näköisiin esteisiin.

Tämä oli paha toiseen suuntaan. Tuo pelkkä valkoinen pelotti ponia! Hyppysuunnasssa oli portti kuvioitu.

perjantai 20. toukokuuta 2011

Ponit yhdessä

Ratsastuskoulun kevätkarkeloista

Laskin tänään ponit ensimmäisen kerran yhteen ensin tarhassa ja sitten laitumelle. Henna kääri Onnin jalat huolellisesti ja tukevasti pakettiin ihan varoiksi, ettei sille mitään käy, jos neiti innostuu potkimaan. Aika lailla sopuisasti ilman minkään laista matsia ponit sitten tarhailivat yhdessä tämän päivän. Tosin Liinu on kyllä aika Neiti. Kiljuu kuin viitapiru jos Onni tulee lähelle ja laitumella lensi edestakaisin ihan älyttömästi. Päivän liikutuskin tuli ihan tuossa tarhailun lomassa.

Henna ratsasti Onnilla taivutuksia ja maapuomeja jumppasarjana ennen kuin suuntasimme matkamme kohti Turengin ratsastuskoulua. Illalla kuudelta alkoi kevätkarkelot esityksineen ja ruokineen.

Hauska ilta oli ratsastuskoululla. Oli hyvää syötävää ja kivaa ohjelmaa. Elävästä musiikistakin saimme nauttia kun Pekka ja Harri esiintyivät. Molemmat 'pojat' ratsastavat aikuisten ryhmässä.

Neiti kiukuttelee



torstai 19. toukokuuta 2011

Paljain jaloin

Liinulta lähti sitten tänään kengät pois! Tamma saa olla nyt sitten paljain jaloin hamaan tulevaisuuteen. Ratsastaa voi hyvin pellolla eikä siitä kaviot oikeastaan edes kulu. Tai ainakaan Rytyllä aikanaan ei kulunut. Pepsu, tuo meidän sakemanni oli tarkkana tyttönä vieressä vahtimassa jokaista irtoavaa kavion palaa. Pepsun suurinta herkkua kun ovat.

Kengät pois!
Onni treenasi tänään itse itsensä. Liinu kun oli vähän aikaa vihreällä yksinään ja katosi Onnin näkyviltä, niin ruunapa leiskautti itsensä tarhan aidan yli, tekaisi pienen treeni lenkin ja tuli sitten minun luokse ja pysähtyi kuin sanoakseen, että ota nyt sitten kiinni. Tarhan aidan korkeus on noin 120-130cm korkea. Huomenna sitten ponit saavat olla yhdessä ensin tarhassa ja sitten pari tuntia vihreällä. Saa nähdä millainen show siitä tulee.

Henna ratsasti Onnilla kevyesti. Lauantaina menemme jälleen Riksun radalle katselemaan maisemia. Ihan perusratsastusta olisi tarkoitus harjoitella.

keskiviikko 18. toukokuuta 2011

Akin valmennus




Hennan ja Onnin ensimmäinen Ylänteen Akin valmennus raviradalla oli tänään. Paljon Aki löysi korjattavaa ponin ja tytön yhteistyöstä, mutta positiivistakin palautetta tuli.

Lähes kaikki sunnuntain kilpailujen esteet oli radalla ja ratsukot pääsivät niitä tänään harjoittelemaan. Onnille oli oikein hyvä asia, että näki samat mörkö-esteet uudelleen. Tänään tuntuikin ettei Onnia haitannut mikään. Yhtään estettä se ei ihmetellyt, ei edes niitä joille kielsi sunnuntaina. Radalla juoksevat ravurit ja ihan aidan vieressä palloa potkineet pikkupojatkaan eivät nyt hetkauttaneet ponia yhtään! Että tälläinen päivä tänään.

Kuuliaisuutta Hennan pitää harjoittaa ponille. Onnin pitäisi paremmin totella pohkeita. Siinä onkin sitten sarkaa kotona harjoittelemiseen. Valmennus oli hyvä ja kestoltaan aika sopiva. Onni ei hionnut eikä puhaltanut yhtään harjoitusten jälkeen. Kehvyehkö oli treeni tälle päivälle. Toivottavasti alkaa Onninkin mielestä kenttä olla jo tuttu paikka. Tarkoituksena olisi alue-esteisiin osallistua kuun lopussa.




Vihreälle


Molemmilla poneilla oli eilen lepopäivä liikutuksesta. Kellon ympäryksen ponit nauttivat vilpoisesta ulkoilmasta. Laskin puoleksi tunniksi molemmat vihreälle aamupäivällä ja iltapäivällä vielä toisen kerran. Kovasti ponit huutelivat toistensa perään, kun en vielä uskaltanut niitä yhteen laskea. Odottelen ainakin siihen asti kun Liinulta saan kengät pois.

Onni laiduntaa viileinä ja tuulisina päivinä loimi selässä. Ruuna tuntuu olevan kovin viluinen eikä sille ole talven klippauksen jälkeen vielä kunnon kesäkarva kasvanut.
Hennalla oli tänään ratsastustunnit Turengissa. Molemmlla tunneilla oli ratsuna Marlen iso musta tamma Flamingo.

Tasaisella ratsukot harjoittelivat ihan perusasioita, istuntaa, käsien ja jalkojen asentoa. Estetunnilla hypättiin matalia esteitä harjoitellen lähestymisiä, varsinkin sarjalla.








Flamingo

maanantai 16. toukokuuta 2011

Onnin hoitoa

Kisaviikonlopun jälkeinen maanantai alkoi sateisena. Poneille Henna puki sadeloimet päälle, kun molemmat saivat koko päivän tarhailla. Mitä nyt Henna kävi ratsastamassa kevyesti molemmat ponit koulun jälkeen.

Onnilla oli jälleen letkeää ja rentoa liikuntaa ja taivuttelu harjoituksia ilman satulaa. Noin tunnin kevyt liikunta riitti tälle päivälle. Jaloista harjailtiin eiliset savet pois. Henna hieroi myös tänään linjementtiä ponin selkään. Aika tyytyväiseltä tuo poni tuntui tänään. Huomenna Onni saakin sitten tarhailla ihan vapaasti aamusta iltaan.

Liinulla Henna on aloitellut myös maapuomeilla työskentelyn. On vähän vaihtelua juoksutukseen ja ihan sileällä ratsastukseen. Välillä vanha esteponi tuntuu innostuvan ponkaisemaan ihan kunnon loikkia vaikkei puomi ole edes kannattimissa.

Jalat kylmäyksessä, selkä hierottu ja lämpimässä

Sunnuntai Riksussa

Eilen oli Riksun seurakisat. Onni ja Henna osallistuivat 80cm ja 90cm luokkiin. Kotiin tuomisina oli 1 hylky ja 14. sija jossa 2. vaiheessa hylky kielloista, että silleen. Virtaa tuntui ponissa olevan vaikka kuinka paljon ja 80cm radan ihan simppeliä estettä alkoi pelkäämään ja kielsi. Henna ei edes osannut varautua tuolla esteellä kieltoon vaan muksahti kaulan yli puomin päälle. Onneksi tytöllä oli ratsastussaappaat eikä chapsit jalassa, tukevat saappaan varret taisivat suojata jonkin verran paremmin.

Tosissaan 6lle kun edellisellä kerralla tuli kielto


Ensin yli


Ja vastakkaisesta suunnasta HUI KAUHEETA!
90cm luokassa alku alkoi ihan lupaavasti ja Henna oikeasti ajoi Onnin joka esteelle. Vihreä pysty oli sitten toiseen suuntaan taas ihan hirveä Onnin mielestä. Toiseen suuntaan oli jo hypännyt sen saman esteen... Ota sen aivoituksista aina selvää.

Hieman onni tuntui katselevan kuulutuskaiuttimia ja isoa kiven möhkälettä raviradan maalipaalun lähettyvillä. Ehkä poni stressasi vähän tai sitten ei. Ainakin vauhtia oli pojalla koko ajan eikä väsymyksestä ollut tietoakaan.

Kotiin tultua Henna jäähdytti Onnin jalat ja lisäsi vielä savet yöksi. Minä hieroin selän ja hieroin vielä lämpölinjementin selkään ja lapoihin sekä takareisiin.

80cm rata


90cm rata


Riihimäen Ratsastajat ry


Luokka II Estekorkeus 80 cm  arv. 367.1 (A2/A2) avoin kaikille Jakaminen 21H
Pj. tuomari: Eerika Repo    Ratamestari: Aki Ylänne
25 lähtöä, 7 Sijoittuu.
1 Janette Maukonen  Rappalo Razzo  (306) Hyvinkään Urheiluratsastajat 0 0  42,49
2 Sani Salonen  Fraenkel  (200) Riihimäen Ratsastajat 0 0  45,50
3 Suvi Leppälä  Jafar  (313) Impivaaran Ratsastajat 0 0  46,37
4 Linnea Haukilehto  Funkel Caesar  (296) Järvenpään Ratsastusseura 0 0  48,11
5 Elina Tikka  Landrois  (242) Jokelan Ratsastajat 0 0  48,33
6 Jenni Kivelä  Moonlight  (78) Kirvunkylän Ratsastajat 0 0  49,08
7 Tiija Skyttä  Lux C  (312) Kilpa-Ja Harrasteratsastajat 0 0  50,24
8 Ida Krook  Wild Wilton's  (305) Nurmijärven Ratsastajat 0 0  57,10
9 Tiija Skyttä  Veylona  (234) Kilpa-Ja Harrasteratsastajat 0 4  55,03
10 Jenna Viertoma  Vivan Vietsaus  (310) Hyvinkään Urheiluratsastajat 0 4  57,80
11 Mira Nieminen  Lütten Lucas  (73) Riihimäen Ratsastajat 0 6  67,52
12 Anni Koskinen  Prints VI  (275) Keravan Ratsastusseura 0 Hyl
13 Linda Sundberg  Harville  (314) Uotilan Ratsastajat 1
13 Frida Bergström  Mei Li  (301) Kimitoöns Ryttare 1
15 Linda Björklöf  Blue Diamond  (315) Kimitoöns Ryttare 3
16  Inka Soikkeli  Agerbakgårdens Lasse  (299) Järvenpään Ratsastusseura 4
16 Eve Kaleva  Let's Go Flash  (212) Riihimäen Ratsastajat 4
16  Inari Kasanko  Greylands Foxy Way  (307) Keravan Ratsastusseura 4
16 Linnea Haukilehto  Aroha Kastanja  (295) Järvenpään Ratsastusseura 4
20 Maiju Tamminen  Le Zenith  (248) Riihimäen Ratsastajat 7
21 Pia Lindström  Vouti Vepsi  (303) Kimitoöns Ryttare Hyl
21 Hanna Lehtonen  Martiini  (75) Riihimäen Ratsastajat Hyl
21 Daniela Kapell  Jonathan Brus  (302) Kimitoöns Ryttare Hyl
21 Henna Laaksonen  Monblan  (300) Turengin Ratsastuskoulun
Ratsa
Hyl
21 Heta Harju  Coruno  (291) Nokian Ratsastajat Hy



Luokka IV Estekorkeus 90 cm  arv. 367.1 (A2/A2) avoin kaikille Jakaminen 1H
Pj. tuomari: Eerika Repo    Ratamestari: Aki Ylänne
25 lähtöä, 7 Sijoittuu.
1 Minna Reijonen  Isabellinah  (50) Mäntsälän Ratsastajat 0 0  38,27
2 Niina Vuorinen  Echo´s Star  (28) Kanta-Hämeen Ratsastajat 0 0  45,29
3 Heta Harju  Lore  (267) Nokian Ratsastajat 0 0  46,56
4 Jenni Kivelä  Moonlight  (78) Kirvunkylän Ratsastajat 0 0  48,61
5 Vilhelmiina Karjalainen  Lolita V  (297) Ylöjärven Ratsastajat 0 0  49,76
6 Anni Koskinen  Prints VI  (275) Keravan Ratsastusseura 0 0  51,52
7 Jenni Laukko  Amaretto III  (309) Jokelan Ratsastajat 0 0  51,59
8 Riikka Kosonen  Enrico Ger  (31) Kilpa-Ja Harrasteratsastajat 0 0  53,11
9 Inkeri Hänninen  Bogelys Cassandra  (298) Riihimäen Ratsastajat 0 0  54,41
10 Sini Saari  Edera  (247) Uudenmaan Hevosurheilijat 0 0  56,86
11 Anna Rämö  Woody  (320) Järvenpään Ratsastusseura 0 0  59,05
12 Heta Harju  Coruno  (291) Nokian Ratsastajat 0 0  62,16
13 Linda Björklöf  Blue Diamond  (315) Kimitoöns Ryttare 0 4  45,22
14 Henna Laaksonen  Monblan  (300) Turengin Ratsastuskoulun
Ratsa
0 Hyl
15  Inari Kasanko  Greylands Foxy Way  (307) Keravan Ratsastusseura 4
15 Suvi Leppälä  Jafar  (313) Impivaaran Ratsastajat 4
15 Elina Tikka  Landrois  (242) Jokelan Ratsastajat 4
18 Daniela Kapell  Jonathan Brus  (302) Kimitoöns Ryttare 6
19 Venla Meriläinen  Bennett  (304) Lohjan Ratsastajat 8
19 Mira Nieminen  Lütten Lucas  (73) Riihimäen Ratsastajat 8
21 Hanna Lehtonen  Martiini  (75) Riihimäen Ratsastajat Hyl
21 Linda Sundberg  Harville  (314) Uotilan Ratsastajat Hyl
21 Jenna Viertoma  Vivan Vietsaus  (310) Hyvinkään Urheiluratsastajat Hyl
21 Frida Bergström  Mei Li  (301) Kimitoöns Ryttare Hyl
21 Pia Lindström  Vouti Vepsi  (303) Kimitoöns Ryttare Hy

lauantai 14. toukokuuta 2011

Blogi nurin

Blogini oli useamman päivän pois käytöstä. Bloggerilla taisi olla pientä vikaa, vikaa, vikaa... Kerkesin jo aloittamaan uutta, mutta nyt se uusi on sitten kokonaan kadonnut. Vähän nyt muuttelin tämän vanhan blogin ulkonäköä ja täytyy muutenkin päivitellä.

Ensin luulin, että syntymäpäivänä juodulla kuoharipullolla olisi ollut vaikutusta blogini katoamiseen, mutta eipä onneksi ollutkaan. Blogit tuntui olevan aika monella epäkunnossa. No nyt taas toimii!!

Menneellä viikolla Henna ratsasti Onnilla alkuviikosta kevyesti ja letkeästi ilman satulaa. Tuntui poni kovasti nauttivan vapaasta menosta.



Sain viimein maalailtua puomeja ja portin, jota Henna sitten harjoitteli kotona muutaman kerran ennen Messilän kilpailuja. Hienosti Onni leiskautti muurikuvioisen ja aaltokuvioisen portin yli, mutta mustat sementtilaatikot olivat aivan kamalia. N. 40 cm korkeat, nurinpäin käännetyt laatikot olivat ponin mielestä todella pelottavia. Muuten viikko oli aika kevyt, jumppapuomeja ja tiistaina ihan kokonaan huilipäivä.



Messilän kilpailut

Tänään Onni ja Henna osallistui Messilässä Hämeen alueen aluekisojen 90cm luokkaan. Ennen alueluokkaa Onni hyppässi verrana 70cm seuraluokan. Kisat menivät hyvin ja huonosti. Oikein positiivista oli, että Onni hyppäsi ihan hyvin. Vain 70cm luokassa tuli yksi kielto, kun aurinko teki puomeista varjon kolmannelle esteelle ja tuo varjo oli Onnin mielestä ihan liian kamala ylitettäväksi. Toisella kerralla loikkasi kyllä kaaressa yli, mutta varoiksi tarpeeksi kaukaa, ettei varjo pure.


Molemmat radat olivat ihan kivoja ja esteet värikkäitä. Radat olivat aika pitkiä ja hevosilta vaadittiin hyvää yleiskuntoa. Muutama hieman huonompi kuntoinenkin kilpailuihin osallistui ja oli vähän surkeaa katsella kun poni tuntui puuskuttavan aivan väsyneenä radan loppuun.

Onni ei edes puhaltanut kun pääsi radalta autolle. Hyvässä kunnossa on poika.

Virtaa tuntui muutenkin Onnissa olevan enemmän kuin tarpeeksi. Satuloidessa nousi ihan pystyyn riekkumaan. Onneksi ei sattunut mitään.

90cm luokassa Henna sitten RATSASTI joka esteelle. Parille esteelle kun hieman komensi, niin loppu rata menikin tosi vauhdikkaasti kun Onni kuumeni. Harmittavasti yhdeltä esteeltä tuli 1. vaiheessa pudotus. Muuten poni toimi hyvin ja muurin yli Onni meni ihan mallikkaasti. Ihan hyvä kilpailu oli vaikkei menestystä tullutkaan.

Jostain syystä 90cm kuvat epäonnistuivat kaikki! Pitäisi varmaan osallistua kuvauskursssille.


Noi varjot!

Rohkeasti vaan yli.




Tulokset 70cm:

SijaRatsastajaHevonenPalkintoVaihe IVaihe II
KasvattajaSukuVirheAikaVirheAika
1Jemina SensioEin Medeo Meteor
Eter Se ox - Falcon Se ox Sts055,60032,73
2Anni JuntunenBoy
Bernard - Lions xx053,87036,77
3Laura SalminenHarkon Varjo
052,84038,80
4Lilli HeikinheimoJenifer Countess Of Fairytale
Peveril Providence 1 - Ricardo Zaccardi 15058,98041,35
5Sanna KarppaMainio-Hupi
052,99043,15
6Sara MeronenLeimuviri
058,07044,52
7Emma RujalaUna Bella
051,11044,77
8Elina RajalaChering
Ringo - Vilje060,55146,16
9Marianne TamminenRamis
060,28148,79
10Iina TanninenCasar Z
056,63756,27
11Susanna Myllys-RyttäriMirlaana
053,38838,92
12Satu JuntunenTaika-Ohjus
050,901155,10
13Joona RättöCindy
055,81Ute.
14Essi LummeLuna-Nueva
Tuntematon Ori441,00
15Katriina VormistoGolosny
Golosny - Brokat445,26
16Henna LaaksonenMonblan
Monplesir - Billy462,68
17Jenni VitikainenMadiera
Monopol P - Lato B469,35
18Veera WibergTivano
Tuntematon Ori674,14
19Emilia AuvinenElfe Kira
Kaiserjaeger xx - Llanarth Most TritonUte.
Jutta NuuttilaMoonlight Lady
Mervi SensioVilon Santra
Vekselin Aihe - Toto
Laura MäkeläRico Star
Molenhorn's Pasja - Patrol ox
Vappu NurminenHoviherra
Ilona KuhnaBrutus van de Merijershoeve E.
Branco ox - Netron Nl ox



Mirskulta löytyi muutama Messälän kuva 90cm radalta, joten tässä nämä kuvat. Linkki Mirskun kuvablogiin löytyy tästä Mirskun kuvat














90cm 


160Juntunen AnniTianka D'10NaUraNastola051,31031,29Tiedot
240Tainio JuttaPamela IIHORHollola059,80031,40Tiedot
330Hakala EmmiCordeliaHORHollola062,06031,67Tiedot
420Kortesoja SaraOlleK-HRHämeenlinna059,06031,90Tiedot
520Tervonen KristaMandy IILRLahti053,68031,96Tiedot
620Ala-Seppälä EveliinaNagoyaHORHollola064,35034,95Tiedot
720Kovasiipi SiniWerbellinLRLahti060,22034,99Tiedot
820Aho EmmaCarissima IILRLahti057,36035,51Tiedot
920Havusela LiisaKate IILRLahti061,25035,71Tiedot
100Kautonen CharlottaManolito VIRCCKirkkonummi058,73036,80Tiedot
110Kouhia KaisaPonticelloK-HRHämeenlinna060,93036,84Tiedot
120Huotarinen EnniCannacommaSkaRaHelsinki060,85037,43Tiedot
130Hakala EmmiDream LikeHORHollola063,81037,85Tiedot
140Salo EveHazard IIHORHollola060,75039,43Tiedot
150Hietala FannyMatrix Pierwszy KgHORHollola060,12040,15Tiedot
160Sulku NooraNormaM-RidersMikkeli065,00044,42Tiedot
170Eskonsipo RoosaBagiraHORHollola060,08149,58Tiedot
180Inovaara EssiLarsenHämRHämeenlinna057,98435,14Tiedot
190Nisula IinaPavel KortscharginHORHollola063,42441,51Tiedot
200Reinikainen OonaSzonLRLahti056,00442,14Tiedot
210Tuuri IsaMarkens BonitaM-RidersMikkeli065,70655,61Tiedot
220Valkonen MiraLorenzo VIHORHollola166,82Tiedot
230Aarnio-Pitkänen HeidiCapitoloRi-RaRiihimäki167,85Tiedot
240Hietakangas MirellaRisks-RemarksTTHämeenkyrö169,96Tiedot
250Siltala KatriCarambaTUURTuusula374,23Tiedot
260Laaksonen HennaMonblanTURRA ryJanakkala457,33Tiedot
270Tommola AnniNalanHORHollola461,00Tiedot
280Sensio JeminaPohjolan JimiM-RidersMikkeli464,42Tiedot
290Seppänen JohannaPirvettiSUOHattula464,48Tiedot
300Kiianmies MiiraAldebaran IIHORHollola673,72Tiedot
310Harju HetaLord CavallNORANokia878,66Tiedot
320Latvala TuuliObrazTRSTampere985,44Tiedot
330Rantala AnniinaCounty's HaideeHORHollola15106,32Tiedot
340Simola SariUnique TSSRCHämeenlinna15106,87Tiedot
350Kujanpää RiikkaKandora 2346LmRLempääläHylätty
Tiedot
350Judén Kirsti-MariaDominantVEKARAAsikkalaHylätty
Tiedot

0Solmula MatildaLester PiggotNUMRAVihtiTiedot

0Tommola AnniTadaHORHollolaTiedot