keskiviikko 27. kesäkuuta 2012

Kaikkea kivaa...

Tämmöisiä olen katellut netistä, jospa vaikka tilaisi...




Ainakin on ihan hauskoja värejä..pitäisiköhän ponin omistajalta kysyä mielipidettä asiaan..

maanantai 25. kesäkuuta 2012

Kuukauden Ruotsissa...

Henna on ollut jo kuukauden Ruåttissa. Pitäisiköhän mamman ihan ääneen aloittaa ikävöiminen. Täytyy kyllä tunnustaa, että täällä on ollut ihan mielettömän rauhallista viime aikoina...

Kuvia menoreissulta

Selman juhannustaiat

Juhannusjunaa ziigaillessa... Asemalaiturilla oli Juhannusyrttejä jaossa ja meillekin matkaantui 2 pottia oreganoa. Oikein hyvää pizzamaustetta! Luulen, että Selman Juhannustaika olisi oikein mukava pizzapala maustettuna tuoreella oreganolla.

Selman Juhannusjuna


perjantai 22. kesäkuuta 2012

Juhannusaattoa!

Tämä kesä on tainnut olla sellainen kuin lapsuudessani kesät olivat, sillä sireenien kukinta osuu juurikin Juhannukseksi.




Mittymaarja

Mittymaarja, keito keiju,
hiipii juhannuksen yöllä,
suuret silmät unelmoi,
helmet välkyy, soljet soi,
mesikukka välkyy vyöllä.

Mittymaarjan silmät siintää,
Mittymaarjan haaveet hohtaa,
kallella on seppelpää,
eikä häntä kukaan nää,
kun hän illall' immet kohtaa.

Mitä tekee Mittymaarja?
Mittymaarja tekee taikaa. -
Immet ohralaihoon käy,
kun ei tiellä ketään näy,
uskotellen uutta aikaa.

Immet solmii taikalankaa,
immet sitoo korret yhteen:
keltä korren jäytää jäät,
kell on pärttylinä häät,
ken se leikkaa lemmen lyhteen!

Larin-Kyösti



sunnuntai 17. kesäkuuta 2012

Nunnu ja Amanda

Käväsin Mäntsälän Sälinkäältä hakemassa kaksi maatiaiskanan tipua. Ei ollut siihen poikueeseen tullut enempää noita kanapuolisia. Nunnu ja Amanda totuttelevat valjashuoneessa oloonsa ja ihmisiin. Tyttöset ovat Tyrnäväläistä maatiaiskantaa.



Tyrnäväläinen kanta on yksi harvinaisimmista maatiaiskanakannoista, mutta viime aikoina kyseisen kannan säilyttäjiä on aloittanut eri puolilla maata ja kanta on näin laajenemaan päin.

Väritykseltään tyrnäväläisen kannan maatiaiset ovat hyvin kirjavia. Kanoja ja kukkoja esiintyy hyvin monissa väreissä, kuten mustia, valkoisia, ruskeita, harmaita ja kaikkien näiden sekoituksia. Mitään yksittäistä väriä ei voida pitää erityisen yleisenä.

"Tyrnikset" ovat myös kohtuullisen hyviä hautomaan ja arviolta puolet kanoista ovatkin hautomisintoisia. MTT:n säilytysohjelman selvitysten mukaan tyrnäväläiset ovat munijoina maatiaiskanojen parhaimmasta päästä munien n. 0,8 munaa/pv. Muninta alkaa n. 20-24 viikon iässä. Munat ovat yleensä aluksi melko pieniä, mutta suurenevat kanan varttuessa. Munat ovat väriltään vaalean kerman ja beigen sävyisiä.



Harmaa Nunnu ja mustankirjava Amanda
Kukon vielä haen nyt alkavalla viikolla tai ensi viikolla. Tarviihan kanoilla herättäjä olla..ja muillakin meidän talon asukeilla ;)

Maijailua

Eilen Onni-ponilla oli maijailua. Maija kävi liikuttamassa Onnia tuossa pellolla. On tuolla ponilla vähän massu kasvanut, kun liikutus on ollut aika paljon keveämpää. Pääseeköhän se edes esteen yli syksyllä? Lyllertävä Onni!

Maija olisi antanut Selmankin ratsastaa, mutta Selmapa ei sitten halunnutkaan..

Ponin lyllerö

Fiilistelyä silmät kiinni
Melkein kaikissa ottamissani kuvissa oli Maijalla silmät kiinni...

lauantai 16. kesäkuuta 2012

Lik It ja Onni Like It

Kaksi päivää kerkesi Likit toffeeomenan makuinen makukivi Onnilla olemaan...

Kas kumma, meni päälikansi väärinpäin. Onnia ei kyllä haitannut yhtään.


...ja tämän näköinen se oli. Taisi poni tykästyä makuun.

Muuten ponin päivät menee laitsalla lekotellen.

Aurinkoisesta päivästä nautiskellen

keskiviikko 13. kesäkuuta 2012

Pyörähdys raviskalla

Onni käväsi raviskalla Akin valmennuksessa Turusen Jennan kanssa. Jenna ei ollutkaan hetkeen ratsastanut Onnilla ja Onnipa vähän kokeili ratsastajaa..

Muuten valmennus meni hyvin ja seuraavalla kerralla Jenna on kuin vanha tekijä. Pieniä esteitä hyppelivät, kun Onnikaan ei ole hypännyt yhtään sitten Hennan viimeisen valmennuksen, taisi olla 21.5. Jenna käy Onnin kanssa silloin tällöin hyppäämässä, ettei Onni ihan jäykisty. Pysyy sitten ponin mieli ja kroppa virkeänä.


Treenin jälkeen pesin Onnin ja voi kuinka poni tykkäsi kun sen tyhjiä munaskuukkeeli pusseja pesi harjalla! Kylläpä ponin huuli höplötti.

Rapsuta vähän lisää..
Tänään laitoin Onnille karsinaan toffeeomenan makuisen LikIt makukiven nuoltavaksi. Saas nähdä tykästyykö poika siihen.

Lik it, like it...

maanantai 11. kesäkuuta 2012

Voittopalkinnot haettu

Hain K-Maatalous Korpisaarelta Hennan ja Onnin voittamat rehusäkit. Kahdesta voitosta sain kaksi säkkiä, säkki/voitto Krafftin rehua. Pluss Energia otin. Sitä on hyvä Onnille antaa syksyllä, kun Henna aloittelee taas sillä kilpailemaan. Olikin viimeinen päivä mahis hakea, kun kuukauden ajan on se lahjakortti voimassa. Säkin saa kyllä mukaansa jo kisapaikalla, mutta siellä ei aina ole niin laajaa valikoimaa kuin tuolla Korpisaarella.

RiRa:n kisojen 1. palkinto

Maija oli käynyt maastoilemassa Onnilla ja oli kovasti tykännyt. Liikenteen seassa Onni porskuttaa kuin ei mitään missään, mutta yhden talon räksyttävät koirat sitä ihmetytti ja Maija oli taluttanut ponin sen talon ohi. Minusta on kiva kun Maijan tuleva matka siirtyi, niin hän kerkiää Onnia liikuttamaan vähän pidempään.

Keskiviikkona Turusen Jenna, joka on myös käynyt meillä jo pitkään ratsastamassa, osallistuu Onnilla Akin valmennukseen. Pari kerkeisi vaikka kilpailemaan vielä tänä kesänä muutaman kerran. Pieniä esteitä hyppäävät, kun Onnilla ei ole hypätty sitten Hennan viimeisen valmennuksen ennen Ruotsiin lähtöä. Ihan kiva, kun on säpinää.

sunnuntai 10. kesäkuuta 2012

Estekilpailut Riihimäellä

Raviskan kisoissa olin tänään ihan kokonaan keittiön puolella ja paistelin nakkiranskiksia. Alkaa kohta tulla ranskikset ulos korvista, kun viikollakin saan niitä ihan tarpeekseni paistella. Kerkisin kuvaamaan vain Salosen Sania ja Hännisen Inkeriä. Olisi ollut kiva saada usammasta seuralaisesta kuvia. Ehkäpä joku toinen kerta kun saan vaikka vanhimman tyttäreni keittelemään niitä ranskiksia. Ihan hirveästi tuli kilpailuissa hylkäyksiä! Rata oli mielestäni ihan normaali. Ei siinä ollut mitään erikoista. Samat esteet kuin aiemminkin. Hevosten kikuttelua, ratsastajien putoamisia oli jälleen kerran useita. Kyllä Riihimäki on vaan vaativa paikka kisata.

Sanin vauhdikasta menoa ja 2. sija

Onni-ponilla olikin ollut ikävä kotosalla. Hirnahteli tervehdykseksi kun tulin kotiin. Siitäkin on tullut jo mukavasti tervehtivä poni. Tänä keväänä on aloittanut tuon hirnahtelun. Aiemmin vain mykkänä odotteli ruokiaan. Siirsin Onnin Laran boxiin, kun Lara lähti Hyvinkäälle. Mukavasti tuntuu poni viihtyvän tilavammassa karsinassa ja se oikeasti rakastaa tuijottamista ikkunasta ulos.

Jenna tulee keskiviikkona ratsastamaan Onnilla. Tai oikeammin osallistuu Akin valmennukseen raviskalla. Pysyy Onnillakin ihan pikkuinen vire yllä ja Jenna saa kokemusta Onnin kanssa hyppäämisestä. Ehkäpä parivalkko kisaa muutaman kisan ennen Hennan kotiinpaluuta. Henna pyysi videoimaan valkan. Saas nähdä mitä Jenna tykkää =)

torstai 7. kesäkuuta 2012

Hajamietteitä

Tänään muistin, että Liinun voittama kiertopalkinto pytty olisi vietävä hoitoon. Pitäisi kaiverruttaa Liinun nimi ja kantakirjanumero ja voittovuosi.. Jospa muistaisin ja kerkeisin Juhannuksen jälkeen. Ja olisihan se pytty roudattava tulevaan Foresterien päänäyttelyyn. Liinuhan oli Champion tamma ja BIS 2. Liinu oli jo nuorudessaan ollut paras tamma Foresterien päänäyttelyssä.

Chapion tamman pytty

Onnilla oli taas kivaa. Poni oli hypännyt laidunaidan yli ja mennyt tutkimaan parin naapurin pihat. Oli sitten vielä keksassut piehtaroida oraspellolla. Oraspellolla saa tietenkin itsensä mutaisemmaksi kuin laitumella. Kyllä se sieltä sitten kotiin tuli Jannen taluttamana.

Minulla olisi huomenna ensimmäisen näytön teoriaosuus ja näytön arviointi. Saas nähdä mitä on vielä muistissa. Kaipa sitä jotain edes muistaa. Seuraavat kolme näyttöä onkin sitten juhannusviikolla...huh-huh! Ehkäpä nekin menee ihan ok..Ainakin olen hyvää opastusta saanut koko ajan. Tosin kiirettä pukkaa...


maanantai 4. kesäkuuta 2012

Centered Riding 30.6.



Riihimäen Ratsastajat järjestävät Centered Riding klinikan Hyvinkäällä. Paikkoja kanttaa kysellä! Ilmoittautumispäivä on ilmoituksessa väärä. Kannattaa siis kysellä paikkoja!

sunnuntai 3. kesäkuuta 2012

Hohhoijaa

Ensimmäinen näyttö on takana. Hyvin meni, mutta menköön! Teoriaosuus on vielä tulevana torstaina ja sitten olisikin 1/6 osaa tutkintoa suoritettuna. Juhannuksen jälkeisellä viikolla onkin sitten 3 näyttöä. Kuka lie taas ahnehtinut ja kasannut paineita itselleen? Heh...

Eilen koululaiset päättivät koulutyönsä. Henna on ollut jo reilun viikon Ruotsissa ja tuntuu oikein hyvin viihtyvän siellä. On kuulemma saanut tehdä paljon kaikenlaista. Varsinkn ihan eri juttuja kuin kotona ponien kanssa.

Tallilla oleva pikasanasto Hennalle
Rauno oli kirjoittanut tallin taululle muutamia päivittäin käytettäviä sanoja. Jos Henna nyt nuokin oppii, niin sanavarasto onkin kasvanut kummasti. Lotta, Raunon puoliso on töissä paikallisessa Hööksissä päällikkönä. Henna kuulemma pääsee sinnekin auttelemaan. Tyttö olikin jo kerran ollut siellä ja ihmetellyt ilmeisesti silmät ympyrkäisenä mm. valtavaa ratsastussaapas valikoimaa..kolme hyllyllistä ihan täynnä!

Hennan kun saimme Solvallassa jätettyä Raunon hoiviin, niin Isan kanssa me suuntasimme Upplands-Väsbyn varsahuutokauppaan. Siellä niitä varsoja esitettiin ja myytiin Scandic-hotellin pihalla ja kongressihallissa. Aika keskellä paikallista keskusta!

Liikkeet takaa


Tämä orivarsa puri ja potki...
Varsahuutokaupan jälkeen suuntasimme matkamme kohti Uppsalaa. En ollut aiemmin siellä käynytkään. Kaupunki tuntui oikein mukavalta.

Uppsalan oudot liikennemerkit..




Hotellin parkkihallissa törmäsimme aivan ihanaan vanhaan ja entisöityyn Volvoon..




Lauantaina 26.5. vietimme kulttuurikarnevaaleja..





Patsaskin on kultturelli..


Yöpymässämme hotellissa oli suomalaista disagnia edustavasti näkyvillä..

Iittalaa ja Marimekkoakin löytyi Mariskooleissa (olivat toisissa aulan pöydissä)