sunnuntai 29. heinäkuuta 2012

Ukkosen jälkeen...

Viime yönä oli kesän rankin ukkonen. Etelätaivas välkehti punaisena kuin sotatantereella. Meiltä ei mennyt mitään rikki joten ihan kohdalla se myräkkä ei ollut, onneksi. Pihakoivun oksan oli tuuli katkaissut ja aamulla se roikkui ikävästi sähkölangoilla. Aamulla vielä kuuden aikoihin jyrähteli ja viivyttelin hieman Onnin ulos vientä.




Niin Onni kuin tipusetkin olivat aamusella hengissä ja ihan rauhallisia.


lauantai 28. heinäkuuta 2012

Lisää kotkoja

Käväsinpä tekemässä Lapin reissun ihan hätsynpikaa. Maatiaiskanoja noudin tälle mäelle! Aivan ihana kirjo oli kanatipusia. Kukon otin valkoisen kirjavan. Oli kolmesta kukosta vara valita. Yhdessäkään tipusessa ei ollut valkoista, niin siksi ajattelin ottaa valkokirjavan kukkosen tyttösten vahdiksi.


Herkkis Selma pelkäsi kanoja ja eikä vielä kotonakaan uskaltanut koskea niihin, mutta kiinnostus tipuihin oli silti valtava. Tyttö ei malttanut mennä edes saunaan, kun tarvi tuijottaa noita siivekkäitä. Muuten Selma on hoitanut keinuheppaansa niin uskollisesti, että ihan kohta tuo tyttö pääsee hoitamaan oikeata ponia. Odotellaan kunhan Linda saapuu kotiin.



Henna oli pitänyt TuiTuita ensimmäisen kerran käytävällä kahtapuolta kiinni. Kerran oli poni kokeillut 'rahkeitaan' eli riimua ja todennut, että tässähän on ihan hyvä seistä! Todella FIKSU poni. Tuosta on hyvä jatkaa! Olisin lisännyt kuvan, mutta Henna ei saanut sitä kamerastaan lähetettyä.

Tänään Henna onkin kuulemma Hööksissä töissä. Purkaa, hinnoittelee ja laittaa hälyjä syyskuvaston tuotteisiin...siis Ruåttissa =)


torstai 26. heinäkuuta 2012

Elokuvaa elokuvan perään...

Buzzarorilta sain ilmaiseksi 2 kuukauden kokeiluun Viaplayn TV-ohjelmat ja elokuvat. Linkki Viaplayn sivuille

Pikku Selma koeponnistaa lasten elokuvia. Ja äitinsä varmaankin jotain kauhuelokuvia...

Barbie ja timanttilinna


Selma onkin vaativa elokuvien katsoja ja antaa palautteen niistä heti.

Olen siis buzzaaja ja esittelen ja informoin uutuuksissta tai tietyistä tuotteista..

tiistai 24. heinäkuuta 2012

Lomailuun kyllästynnyt

OnniPoni taitaa olla jo kyllästynyt kesälomaansa. Tänään kun aamulla laskin ponin laitumelle, se laukkaili tunnin verran ympäriinsä. Spurttaili ja riekku ihan tosissaan. Ihan kuin se omasta mielestään ei saisi tarpeeksi liikuntaa.


Onneksi Henna tulee pian kotiin ja poni saa jälleen säännöllisesti liikuntaa. Henna varmaankin jo heti 5. päivä lähtee maastolenkille ihailemaan suomalaisia maisemia.

LomaOnni

maanantai 23. heinäkuuta 2012

Tarvikkeita

Tänään tuli kaksi pakettia postista. Wahlstenilta tuli Walshin nahkariimu, johon pyysin laittamaan nimilaatan. No Onnille tietenkin.




Horzeltakin tuli iso laatikko, jossa oli viime maanantaina nettialesta tilaamani Avalanche hineck sadeloimet ja joku ilmainen sadeloimi kaupan päälle. Tilasin Onnille suojasetin, kun oli melkein kympin halvempi kuin normihintaisena. Ja Selma sai pienen harjarepun harjoineen. Ja syntymäpäiviä jäi odottomaan pinkki pienen hevosen hoitajan varustepakki tarvikkeineen.

Harjasetti
Harjasetti maksoi vähän yli 6 euroa  ja ehdottomasti paras ostos olivat ne Avalanche sadeloimet kaksi yhden hinnalla. Eli 82 eurolla sain 2 samanlaista loimea.


perjantai 20. heinäkuuta 2012

Hennan kaunokainen

Pikku hiljaa alkaa TuiTui kotiutua Ruotsiin ja tottua uusiin ihmisiin. Paarmat vaan ovat tammaa kiusanneet siellä ja kuljetuksessa sattunut, jo umpeutunut venttikin oli kuulemma auennut. Henna rasvaa penisiliinivoiteella haavaa ja osti ponille kärpäshupun niin pysyy ötökät poissa siitä haavasta. Toivottavasti se paranee pian, ettei mitään penisiilinikuuria tarvisi ponille antaa.

TuiTui

tiistai 17. heinäkuuta 2012

TuiTui ja Henna

Tosiaan sunnuntai-iltana TuiTui saapui oikeastaan ihan yllättäen Ruotsiin. Rauno ja Lotta olivat poissa tallilta ja Henna hoiti hevoset yksin viikonlopun ajan. Alunperinhän ponin piti saapua vasta tiistaina eikä meistä kukaan ollut varautunut edes kuljetusmaksun maksamiseen. Puntina kun piti se maksaa.

Onneksi poni saapui aika myöhään ja Lotta ja Rane olivat jo saapuneet ja olivat käyneet vielä vaihtamassa puntiakin jossain. Kaikki meni oikein hyvin muuten paitsi poni oli vähän kolhinut päätään kuljetuksen aikana. Eihän tuota nuorikkoa ole ennen paljoa kuljeteltu ja nyt sitten oikein urakalla pitkiä matkoja. Onneksi naarmut olivat vain pintahaavoja, joita ei tarvinnut ommella. Paranee aikanaan ihan itsestään.



Tässä kuvassa TuiTui on otettu kuljetusautosta pois ja Henna on viemässä sitä laitumelle jaloittelemaan. Laitumelle poni sai jäädäkin ja on siellä ihan läpi vuorokauden. Saa nautiskella vielä hetken vapaudestaan. Poni joka elämänsä ensimmäiset 4- vuotta on laiduntanut Connemaran nummia ja soita.

Eilen Raune lyhensi ponin kavioita, joten kaviohuoltokin on nyt sitten tehty! Poni pärjää tänne Suomeen tuloon asti samoilla vuolemisilla.

Jos kuljetuksessa kärsi vähän ponin poski, niin upean paksu häntäkin oli ruttunen Ruotsiin saapuessa!


Kolme viikkoa kerkiää Henna ja TuiTui tutustua toisiinsa ennen kuin haen Hennan takaisin kotiin. TuiTui tulee varmaankin sitten perässä. Toivottavasti Rane ja Henna kerkiävät poni opettamaan kärryjen eteen, niin Henna voi sitten kotona ajella vaikka pellolla.

Täytyy vielä sopia eläinlääkärin kanssa vakuutustarkastuksesta, raspauksesta, ultrauksesta ja rokotuksista...Ja tunnistajakin pitänee tilata.

maanantai 16. heinäkuuta 2012

Perillä

Ihan varmasti heinä loppuu kesken!

TuiTui pääsi sitten viimein perille! Pitkän matkan jälkeen ponilla olikin kauhean kova nälkä, tai poneilla taitaa olla aina! Tytteli saa nyt laitumella totutella uuteen ympäristöön ja tehdä päivittäin tuttavuutta Hennan kanssa. Tästä se yhteinen tie niillä alkaa.

sunnuntai 15. heinäkuuta 2012

TuiTui Ruotsissa!

Tänään, ihan ennen aikojaan tuo Hennan poni saapui Ruotsiin! Eli on jo rajalla ja Örebrossa klo n. 20 - 21 paikallista aikaa.

Hauskinta tilanteessa on, että Henna on yksin tallilla, ei rahaa kuljetuksen maksuun. Eikä tuo englantikaan taida olla ihan hallussa hoitamaan näitä asioita! Onneksi maailma opettaa, että kieliäkin tarvitsee.

Soitin Hennalle, että sanoo kuskille: NO MONEY HANI, Please take a cup of tea! No joka tapauksessa sain järjestettyä asiat kohdilleen ja kuljetuksen voin maksaa netin kautta. Hmmm...Henna taisi saada taas kerran vähän reilusti tuhlausrahaa...kun lähetin Raunolle noi kuljetusrahat...



Poni kuulemma matkustaa hyvin ja on ollut helppo lastata kyytiin! Tästä on siis hyvä jatkaa.


lauantai 14. heinäkuuta 2012

Kilpailut Riksussa

Tänään Jenna kilpaili Onnilla ensimmäistä kertaa ja Riihimäen raviradalla. Paikka sinänsä on vaativa ja haastava, mutta niin on ponikin! Jenna ei ole kovinkaan montaa kertaa Onnilla ratsastanut, mutta on tullut Espoosta asti liikuttamaan ponia Hennan ollessa Örebrossa.

Koko kilpailu lähti jotenkin verkkaisesti käyntiin meidän osalta. Jennaa varmaankin jännitti tämä Riksun kisakenttä ja Onnin kotikenttä. Eikä mitenkään turhaan! Onni ei anna ikinä mitään ilmaiseksi eikä helpolla, ei yhtä ainoaa estettä! Eipä taida tietää ne Hennan valkkukaveritkaan kuinka haastava tuo poni osaa olla. Varsinkaan kun kevät meni hienosti kisojen suhteen.

Verkkaa 

Ei tuo verkkakaan mennyt ihan silleen kuin suunniteltiin. Huono lähestyminen ihan normi pystylle...ja Onni hyppäsi sen silti, niin Jennan tasapaino petti tilanteessa ja likka putosi ponin selästä. Jalustin lähti irti satulasta ja poni pääsi irti. Minä huusin Onnille 'seeeeeiiiisss'. Ihan niille jalansijoilleen poni ei pysähtynyt, mutta hiljensi vauhtia ja pysähtyi sitten nuuskimaan verkkakaveria...Mitään vakavaa ei onneksi sattunut. Jenna kiipesi reippaana takaisin Onnin selkään ja verkka jatkui.

Onneksi oli kypärä ja turvaliivi!!! Tuota turvaliivin tärkeyttä ei koskaan voi korostaa liikaa. Ikinä ei voi tietää koska sattuu ja mitä. Ja onneksi ratsastajan äiti ei nähnyt tapausta. Olisi varmaan saanaut halvauksen.

Jennalla oli tulokena kisoista kaksi hylsyä. Ei mitään uutta Onnin kohdalla =) Poni osaa kyllä kusettaa ihan taitavasti, jos ratsastaja lepsuilee yhtään selässä.

No, Jenna kyllä ratsasti kolmipala-pallo kuolaimella kisat ja saattoi sekin vaikuttaa tuohon Onnin suoritukseen. Jospa poni ei ottanut ihan tosissaan tuota kisaa, kun Henna ratsastaa aina kisat nahoitetulla peewee-kuolaimella. Minä käväsin nahoittamassa kuolaimen uudestaan ja siitä tuli hieman paksumpi kuin aiemmin ja siksi päätimme, ettei Jenna kokeile sitä suoraan kisoihin.


Kisoista kuitenkin selvittiin hengissä ja voi kuinka onnellinen Onni olikaan päästessään takaisin kotiin!

© Tuula Turunen

Puhtaana ja pestynä ja jalat savessa poni vähän irrotteli kotona =) Onnellinen Onni!

Kaiken kaikkiaan kisat antoivat jälleen kerran paljon kokemusta!


maanantai 9. heinäkuuta 2012

TuiTui jo kilometrejä lähempänä kotia

Lauantain ja sunnuntain välisenä yönä selvisi, että Hennan TuiTui saa kyydin Irlannista Englantiin. Ja kuljetus tapahtui niinkin nopealla aikataululla kuin, että lähtö oli jo sunnuntaina. Viideltä tänä aamuna tamma olikin päässyt perille Englantiin, jossa se lepäilee ja odottaa kuljetusta Ruotsiin Örebrohon Hennan luokse. Sinne ponin pitäisi saapua tiistaina 17.7.



Vakuutuksenkin sain ponille nopeasti ja vaivattomasti Saarmannin Mepulta ihan Facebookin kautta, vaikka Mepu oli lomalla! Nyt sitten odottelemme seuraavaa etappia ja sitten syksyllä ihan viimenään TuiTuita kotiin!

torstai 5. heinäkuuta 2012

Buzzausta jälleen

maanantai 2. heinäkuuta 2012

Lahden reissu..

Käväsin Selman ja Selman äidin kanssa Lahessa. Piti viedä se Liinun voittama kiertopalkinto kaiverrettavaksi. Tai oikeastaan siinä piti yksi laatta vaihtaa ja kaiverruttaa vanhakin nimi siihen. Samalla ostin RiRa:n keppihevos cuppiin palkintoja. Ihan kivat palkinnot luvassa sitten kun lopulliset tulokset selviää! No, keskiviikkona saan pytyn takaisin ja mahdollisesti kaikki muutkin palkinnot. Siellä kun on porukkaa lomalla, niin eivät ihan normi tahtiin kerkiä kaikkea tekemään.

Otin kuviakin, mutta kas kummaa...kamerasta oli jäänyt muistikortti kotiin...eipä ole mitään uutta.

Samalla reissulla poikettiin Horzeen ja Wahlstenille. Horzen valikoima tuntui jotenkin aneemiselta. Tuntui, että kaikkea on vähän ja ihan kaikkea en mielestäni löytänyt. No tarttui sieltä silti Onnille pari juttua mukaan.


Makukivi ja  sininen otsapanta. Edellinen makukivi taisi kestää peräti neljä päivää. Saa nähdä kuinka nyt käy. Sininen otsapantakin tarttui mukaan. Ravipuolelta löytyi, mutta kun on niin Onnin ja Hennan sininen, että oli ihan pakko ostaa. Ja voisihan sitä vähän tuunata...

Keskiviikkona kun käyn palkintopytyn hakemassa, vien Wahlstenille Onnin Pee Wee- kuolaimet nahoitettavaksi. Alkaa viime vuotiset nahat olemaan jo entiset. Sitten on kuolainkin taas poniratsukolle kelpoinen. Se 10mm halkaisija kun pitää täyttyä. Tiiä sitten kerkiääkö Henna kertaakaan edes aluekisoihin tänä vuonna, mutta eihän sitä vielä tiedä.


Selman kanssa laitettiin Likit- teline likoamaan ja pestiin ihan puhtaaksi ennen uuden kiven laittoa.


Voitoffeen makuinen kivi sitten roikkuu tänään onnin karsinassa. Tästä tykkäsi borderterrierimme Mimmi ja Selmakin lipasi vähän tuota kiveä. NAM!

Onni valmennuksessa

Olipahan hauska valmennus tänään. Poni on päivät laitumella ja öisin sisällä ja syö silloin kuivaheinää. Silti tuntuu virtaa riittävän ihan mahdottomasti! Ainakin sillä oli pilkettä silmäkulmassa tänään Akin valmennuksessa. Harmi vaan etten saanut yhtään loikkaa, pukkia tai keinuhevoslaukkaa kuvaan tai videolle. Itsekin ihan huuli pyöreänä katselin ponin iloista meininkiä.



Hennan viettäessä kesäänsä Ruotsissa, niin Jenna on käynyt Onnin kanssa Akin valmennuksissa, no pari kertaa. Sinänsä treenit ovat menneet hyvin, mutta Jenna ei tunne vielä Onnin kaikkia metkuja. Eikä osaa niihin varautautua.



Varsinkin tänään tuntui Onnissa olevan virtaa vaikka muille jakaa. Se keksasi pelätä hiitillä olluta ravuria, minua kamerani kanssa, esteen vieressä ollut portia, raviradan lanaa...Vallan iloisia pukkeja ja ihmeellistä keinuhevoslaukkaa poni kirmaili pitkin 'kisakenttää'. Hauskan näköistä oli! Jennalla olisi kyllä pitänyt olla turvaliivi päällä..KUINKAHAN sen saisi ihan vakiovarusteeksi Onnin ratsastajalle? Kotonahan se on kuin vanha lehmä, mutta innostuessaan persaus lentää ihan yllättävissäkin paikoissa.

Mutta oli kyllä ihana nähdä ponin nauttivan hyppäämisestä! Aivan innoissaan oli tuo Hennan, eikun Selman ponhi ;)

Pieniä esteitä edelleen Jenna ja Onni harjoittelevat. Tänään oli ohjelmassa myös nopeiden teiden ratsastusta. Hyvin meni! Ihan noin äkkisältään Jennalta. OnniPoni on vaan niin viisas, että osaa kusettaa tarvittaessa ja ihan reilusti!


Tästä onkin ihan hyvä suunnata kohti Riksun kisaa.

Tänään kisattiin Finnderbyä Ypäjällä ja Suur-Hollollaa Lahdessa. Jos Akin treeniä ei olisi ollut tänään, niin Suur-Hollolaan olisin suunnannut kulkuni. Etelä-Suomen Sanomissa oli juttua vanhoista 'huru-ukoista', jotka talkoolaisina ovat toimineet jo vuosikymmeniä. Rakkolaisen Erkin polleja itse kävin treenamassa lapsena. Kiitos Erkille kaikesta siitä mitä sain kokea ja oppia! Ikinä en unohda kuinka mukavaa oli suomenjullikoiden kanssa pulata. No, toinen veteraani oli silloisen asuinalueeni, Patomäen, korttelinaapuri Heikki Virtanen...Heikkiäkään en ikinä unohda. Heillä oli sellainen punainen cokkeri, joka tuppasi karkailemaan useastikin.. Janne oli tämän koiran nimi. Ja kuinkas muuten, Janne karkasi ja Heikki perään huuteli..*Janne tule heti takaisin, saat piiskaa*. Minä en koirana olisi ikinä tullut takaisin =) Terveisiä Heikillekin, jos joku tuttu tätä sattu lukasemaan!

sunnuntai 1. heinäkuuta 2012