tiistai 17. heinäkuuta 2012

TuiTui ja Henna

Tosiaan sunnuntai-iltana TuiTui saapui oikeastaan ihan yllättäen Ruotsiin. Rauno ja Lotta olivat poissa tallilta ja Henna hoiti hevoset yksin viikonlopun ajan. Alunperinhän ponin piti saapua vasta tiistaina eikä meistä kukaan ollut varautunut edes kuljetusmaksun maksamiseen. Puntina kun piti se maksaa.

Onneksi poni saapui aika myöhään ja Lotta ja Rane olivat jo saapuneet ja olivat käyneet vielä vaihtamassa puntiakin jossain. Kaikki meni oikein hyvin muuten paitsi poni oli vähän kolhinut päätään kuljetuksen aikana. Eihän tuota nuorikkoa ole ennen paljoa kuljeteltu ja nyt sitten oikein urakalla pitkiä matkoja. Onneksi naarmut olivat vain pintahaavoja, joita ei tarvinnut ommella. Paranee aikanaan ihan itsestään.



Tässä kuvassa TuiTui on otettu kuljetusautosta pois ja Henna on viemässä sitä laitumelle jaloittelemaan. Laitumelle poni sai jäädäkin ja on siellä ihan läpi vuorokauden. Saa nautiskella vielä hetken vapaudestaan. Poni joka elämänsä ensimmäiset 4- vuotta on laiduntanut Connemaran nummia ja soita.

Eilen Raune lyhensi ponin kavioita, joten kaviohuoltokin on nyt sitten tehty! Poni pärjää tänne Suomeen tuloon asti samoilla vuolemisilla.

Jos kuljetuksessa kärsi vähän ponin poski, niin upean paksu häntäkin oli ruttunen Ruotsiin saapuessa!


Kolme viikkoa kerkiää Henna ja TuiTui tutustua toisiinsa ennen kuin haen Hennan takaisin kotiin. TuiTui tulee varmaankin sitten perässä. Toivottavasti Rane ja Henna kerkiävät poni opettamaan kärryjen eteen, niin Henna voi sitten kotona ajella vaikka pellolla.

Täytyy vielä sopia eläinlääkärin kanssa vakuutustarkastuksesta, raspauksesta, ultrauksesta ja rokotuksista...Ja tunnistajakin pitänee tilata.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti