maanantai 14. maaliskuuta 2011

Karvanlähtöä

Nyt on taas SE aika vuodesta. Hevosista lähtee karvaa ihan älyttömästi. Ja karvamoottorit rakastavat harjaamista. Mikään aika ei tunnu riittävän niille. Varsinkin Ofu nauttii täysin siemauksin talvikarvan pois hinkkaamisesta. Aikaisille linnuille olisi nyt paljon pesän pehmiketarpeita tarjolla. Taitaa noita karvoja riittää myöhäisemmillekin siipiveikoille.

Ofu on tällä viikolla lähdössä uuteen kotiin pohjanmaalle Sini Syrjälän hoiviin. Kyllä tuo tammuska tulee varmaan viihtymään siellä kun kaverikin on siellä jo valmiina. Vuoden vaihdokasaika nyt sitten Ofulla. Sinillä tuleekin olemaan haastetta kun lepposia päivä viettäneen Ofun saa jälleen notkeaksi ratsuksi. Zemppiä vaan! Samalla taivutusten kanssa voi alkaa harjoitella niitä koulukiemuroita, jotka Ofulla on jääneet vähän taka-alalle. Mutta hitaasti hyvä tulee ja Ofu on kyllä aina ollut yhteistyöhaluinen ja nauttinut yteisestä tekemisestä.

Tänään Henna ratsasti Onnilla eilisen kisaradan. Ihan hyvin meni muuten mutta muutaman kerran piti ponia muistuttaa, että ollaan esteitä hyppäämässä eikä missään lepokodissa. Aika hyvin Onni on jo tottunut uusiin maisemiin. Maneesissa on vielä välillä takanurkat kammotuksia, mutta kävellessä alkaa jo tutkia takaseinän peilejä. Huomenna Henna osallistuu Onnilla estetunnille ja sileälle jollain ratsastukoulun hevosella, ehkä Brandylla.

Liinukin sai taas tänään hieman liikettä niveliin. Jos tuon ponin saisi laihdutettua ja kuntoa vähän kohotettua, niin sillä Henna voisi kesällä kilpailla parissa 40 - 50 cm luokassa, ehkä 60 cm luokassakin. Korkeampiin luokkiin tuota ponia ilmoiteta, ettei sen etuset ala vaivaamaan. Liinua kun voi kevyesti ratsastaa vaikka päivittäin, jos vaan joku kerkiää. Tosin ihan vasta-alkaja ei kyllä sille pärjää. Sen verran luonteikas tapaus on.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti