lauantai 5. helmikuuta 2011

Kuokanvaaraan

Kuokanvaaran hevostyökurssille olisi taas kova hinku. Viime vuonna olin Annen kanssa kevättöissä. Ihana paikka, mukavat ihmiset ja ennen kaikkea monelle ihan uutta oli hevosilla työnteko. Kurssilla parivaljakolla ajo oli harvinaista herkkua. Ei kaikki vanhat hevosmiehetkään ole työajoa ajaneet parivaljakolla. Kaikkea mukavaa sitä pääsi kokeilemaan, valjastusta, maanmuokkausta, kylvöä, perunan kylvöä, lannan ajoa jne, kaikki tehtiin porukalla ja hevosvoimin. Ja todella hauskaa oli. Pienet tai vähän suuremmatkaan sateet eivät haitanneet reippaiden hevosimisten touhuilua. Varusteet oli, tottakai sään mukaiset ja puheet lämpöiset.

Anne äestämässä Selmalla ja Kaurahatulla



Mahdollista oli kurssille osallistua myös omalla hevosella. Ja silloin toukokuussa 2010 mukana oli aivan ihana suomenpienhevos tamma, liinaharjainen Emma. Ja tammikuun metsätyökurssilla oli irish cob Rollo! Tässä jo kovasti hehkuttelen kevättä ja odottelen, että pääsen ilmoittautumaan kurssille. Ja toisaalta onhan minun ihan pakko mennä, kun lupasin Maijulle viedä mukanani mutakakun!

Irish Cob ruuna Rollo        kuva Anne Laitinen
Suomenpienhevonen Emma         kuva Petra Särkelä
                                          
Linkki Kuokanvaaran työhevoskurssien Fb-sivulle löytyy tuolta blogini alaosasta.

Itse olen lapsuudessa saanut työhevosella ajaa ja tehdä töitä. Mökkimme naapurissa asui Hippa niminen suomen ruuna. Heinäharavalla ajelin heiniä karholle. Se tosin oli pienelle lapselle aika hankalaa hommaa, kun jalat eivät ylettäneet jalansijoille, kiikkerää menoa oli istuksia kyydissä. Myös heiniä on tullut ajettua hevospelillä navetan parvelle. Ihan oikein sain peruuttaa hevosen sitä parvensiltaa pitkin! Ja olin kyllä aika polleena silloin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti