lauantai 19. helmikuuta 2011

Onni yksillä, Onni meillä, mutta kesästä ei tietoakaan

Onni saapui tänään keskelle Suomen paukkupakkasia. Hyvin olemme koittaneet valmistautua Onnin saapumiseen. Paljon paksuja toppaloimia olemme kaivelleet varastosta. Ja Pialta ostin ravireissulla oikein nätin punaisen Mastan toppaloimen. Oikein paksu ja muhku loimi on ja kiinteällä kaulakappaleella. Ja ruuat hommasin eilen, ettei Onnipojan nälässä tarvi olla. Onnin kyyti Ruilasta Riihimäkeen alkoi aamulla aikaisin. Riihimäen raviradalla vaihdoimme ponin omaan traileriin ja suuntasimme kohti Turenkia.

Onni kuvattu 20.2.11
Hiukan meillä oli lastausongelmia, kun poni taisi tuumata, ettei muuten sitten näin kylmään paikkaan halua jäädä. Tunteja lämpimässä matkannut Onni, taisi saada 'kylmää kyytiä', kun pakkasta oli -21 astetta. Perille kuitenkin saavuttiin yhden jälkeen. Hetken sai Onni jaloitella  ja haistella -20 asteen pakkasta. Pitkän kuljetusmatkan jälkeen poni tutustui karsinaansa ja uusiin tallikavereihin. Henna vielä verrytteli Onnia maneesissa ratsastaen ilman satulaa. Ihan hyvältä vaikuitti tämä uusi tuttavuus, säpsäkkä ja reipas otus. Hennan hiihtoloma menee nyt rattoisasti ihan Onnia hoidellessa.

Onnin mukana saapui Virve ja Helena, Onnin taustajoukot Eestistä. Suuntasimme yhdessä Lahteen Horzen myymälään ja Kärkkäiselläkin poikettiin. Ja tietty...taas tarttui käteen kaikenlaista. Pari satulavyötä, kuolaimet, satulahuopa Horzelta. Satulahuopa olikin sitten uutta mallia, joka oli tullut tänään mrkkinoille. Ostin ensimmäisen kappaleen. Kärkkäiseltä ei onneksi tullut ostettua muuta kuin magnesiumjauhetta ja laatikollinen kertakäyttökäsineitä. Harmi vaan, että oli niin vähän aikaa, ettemme edes kahville kerenneet. Toivotan kuitenkin hyvää ja turvallista kotimatkaa Virvelle ja Helenalle.

2 kommenttia:

  1. Kiitos! Kotimatkaa meni hyvin. Mutta meilläkin on edelleen erittäin paljo pakkasta.

    VastaaPoista
  2. Tänään Henna ratsasti Onnin. Kaikki hyvin. Ponissa oli virtaa eilisen pelkän kävelyn jäljiltä.

    VastaaPoista