keskiviikko 16. helmikuuta 2011

Pakkasta riittää!

Aamuisin ja iltaisin on tosi kylmää. Lämpötila on siinä -30 asteen tuntumassa. Päivällä sentään aurinko lämmittää sen verran, että lämpötila nousee noin -15 asteeseen. Hevoset ovat kyllä ulkona normaalisti ja Ofua ja Ryttyä on liikutettu nyt joka toinen päivä. Hennalle kun tulee kylmä jo yhden liikuttamisesta, niin vuoropäivinä on hankikahluuta. Tänään tosin oli molemmilla hevosilla vapaapäivä, kun ratsastustunneille piti kiirehtiä pian koulun jälkeen.

Toisaalta on aivan ihanaa kun on oikea ja kunnollinen talvi. On niin harvinaisia olleet tälläiset kunnon lumi- ja pakkastalvet. Jos olisi reki ja hevonen jonka voisi valjastaa sen reen eteen, niin olisi ihanaa lähteä rekiajelulle tuonne Erkylän kartanolle päin. Petraa vähän kadehdin! Petralla on se iki-ihana Emma. Tosin on siellä 'melkein Lapissa' varmaankin kamalan kylmä...hyrrrr.

Lapsilla on vielä tämä viikko koulua ja sitten alkaa hiihtoloma. Meillä ei kyllä paljoa hiihdetä. Henna ratsastaa ja Jan pelaa joko pleikkaria tai xboxia. No, saa tuon pojan välillä mönkkäriä ajamaan. Ja onhan sillä ensi viikon perjantaina Parolassa VPK:n disco-ilta. Henna lähtee taas nyt perjantaina tallille ja on siellä sunnuntaihin. Hevosten liikutus taitaa jäädä Annen hommaksi. Pitänee pyytää oikein kauniisti, jos Anne malttaisi perjantaina ratsastaa toisen ja lauantaina toisen.

Niin ja loppuviikosta otetaan Hennan kipsi pois kädestä. Sitä on jo odotettukin kuin kuuta nousevaa. Kipsi kuulemma haisee pahalle. Kai vissiin, kun hevosia on hoidellut!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti