perjantai 18. helmikuuta 2011

Ostoksilla

Kävin tänään Agrimarketissa ostoksilla. Onnille ostin täysrehusäkin. Prixiä ostin, koitetaan syöttää sitä ihan ensiksi ja sitten totuttelun jälkeen varmaan lisätään siihen proteeniiniä. Jos kelpaa ja tuntuu hyvältä niin siinä varmaan sitten pysytään. Sitä olen syöttänyt kotonakin poneille.

Aina tuolta Agrista tarttuu jotain muutakin matkaan, niin nytkin...monivitamiinia, linjementtiä, joint lotionia ja himalajan suolakivi. On se vaan kumma, ettei koskaan voi pysyä ihan vaan niissä ostoksissa joita justiinsa sillä hetkellä tarvitsee ja on etukäteen suunnitellut hakevansa. Toisaalta käyttöönhän nuo kaikki menee, eikä hyllyn koristeeksi. Onneksi ihan joka viikko ei sentään tule tuolla houkutuskaupassa käytyä. Niin ja juoksutusliinan ostin. Pitää Liinua alkaa juoksuttamaan, ettei sillä ihan kamalasti läskit lylly. Pitäisi jostain löytää kunnon kapsoni. Agrissa myynnissä oleva Horzen on ihan vempulan ja epäkäytännöllisen näköinen. Sitä ei saa säädettyä riittävän tiukaksi, kun on malliltaan riimumainen. Netissä varmaan tarvii surffailla, että löytyy sopiva.

Henna lähti taas ratsastuskoululle viikonlopuksi. Omistajat ovat jälleen reissussa, niin Henna on sitten koirahoitajana siellä. On kuulemma muitakin tyttöjä kaverina. Samalla reissulla kun vein Hennan poikkesin heinänviljelijältä hakemaan muutaman heinäpaalin Onnille. Pidämme ponin siellä ratsastuskoululla omilla ruuilla. Heinistä kun on tehty rehuanalyysi ja täysrehun rehuarvot on tiedossa, niin on helppo suunnitella oikea ja täysipainoinen ruokinta. Heiniä en saanut nyt kuin 7 paalia, kun Leila ei ollut kovilla pakkasilla paalannut yhtään. Niin, Leilan heinät on kesällä paalattu isoihin pyöröpaaleihin ja talvella sitten ladossa paalaa niistä pyöröpaaleista pikkupaaleihin tarpeen mukaan. Mutta reilu viikko me pärjätään niillä paaleilla, kun ovat aika painavia. Ja eiköhän ensi viikolla taas paalain soi ja laula.

Teki sitten pesukone tenän. Lopetti pyykin pesemisen. Jaska viisaana nuorena miehenä sai purettua toisen vesipumpun ja puhdistettua sen. Kuinka ollakaan sieltä löytyi ainakin desi hiekkaa. Hmm...oliskohan hevosten loimista lähtöisin? No jatkan silti loimien pesua koneella. Kesällä sitten voin pestä osan painepesurilla ulkona.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti